Supa de pui cu legume este un preparat care ne aminteste de copilarie. Este simplu de preparat si de savurat alaturi de intreaga familie, fiind un remediu natural impotriva racelilor si a virozelor. In sezonul rece te va incalzi la interior, iar aroma sa bine echilibrata poate fi savurata oricand si la orice ora. Toata familia se va indragosti de ea!
TIMP DE PREPARARE 35 minute
TIMP TOTAL 55 minute
1 lingură(i) unt
½ cana ceapa taiata fin
2 capete de telina, taiate fin
2 linguriță(e) usturoi pudra
3 cani pui gatit, maruntit
sare si piper, dupa gust
420 gr rosii pasate
220 gr suc de rosii
1 linguriță(e) ierburi italienesti
6 cani supa pui
1 cartof mare, taiat cuburi
½ cani porumb dulce inghetat
½ cani fasole boabe
2 lingură(i) patrunjel pentru servit
Pasul 1 - Pregatirea legumelor
Ceapa, morcovii si telina sunt curatate, spalate si taiate rondele. Legumele se soteaza intr-o tigaie cu unt.
Pasul 2 - Pregatirea carnii pentru Supa de pui cu legume
Se alege orice tip de carne de pui (proaspata, care necesita spalata, parlita si spumata; aripi, piept de pui, coaste etc.), se pregateste si/sau se sectioneaza fasii.
Pasul 3- Pregatirea supei
Se amesteca legumele mai sus mentionate cu rosiile oparite, dezpielitate si taiate cubulete in prealabil. Se imbina in amestec si cartofi cu apa cat cuprinde si se lasa la fiert intr-o oala .
Supa este gata atunci cand toate legumele sunt moi, moment in care puteti adauga boabe de porumb si fasole verde.
Pasul 5 -Servire Supa de pui cu legume
Treceti portia dorita in farfurie si asezonati cu sare, piper si patrunjel dupa preferinte.
Pofta buna!
Comentarii