Ce blendere de calitate ai aici pe oalesitigai?


Blenderele au devenit indispensabile in aproape orice bucatarie deoarece sunt foarte eficiente si simplifica activitatile de zi cu zi in bucatarie. Sunt perfecte pentru tocat, maruntit, mixat si chiar pentru a zdrobi gheata, iar cu ajutorul lor retele preferate se prepara mult mai rapid si mai gustos.


Blenderul este de un real ajutor in pregatirea mai multor preparate precum: smoothie-uri, piureuri de legume sau chiar de fructe, sosuri, supe crema, deserturi, diverse aluaturi si multe altele, iar cel mai mare avantaj este acela ca te poate ajuta sa scutesti ore bune in bucatarie, timp pe care, fara un blender, l-ai fi pierdut tocand sau maruntind.


Diferenta principala intre un blender si un mixer este ca blender-ul este mult mai rapid si are mult mai multe functii decat mixerul, putand fi astfel folosit cu succes pentru mai multe activitati din bucatarie. Avem blendere si mana si blendere de masa


Cum sa cumperi un blender bun?


Cand iti alegi blender-ul este important sa iei in calcul mai multe aspecte astfel incat sa te asiguri ca modelul ales este perfect pentru tine si nevoile tale.


In primul rand trebuie sa tii cont de puterea motorului blender-ului deoarece in fuctie de acest lucru blenderul isi va putea exercita functiile mai rapid sau mai lent, in functie de puterea de turatie aleasa. Daca iti doresti blender-ul pentru piureuri sau smoothie-uri poti opta pentru un blender de 300 wati, insa daca ai nevoie de un blender care sa te ajute si cu ingrediente mai dure sau chiar sa zdrobeasca si gheata atunci iti recomandam sa alegi un blender cu o putere de turatie intre 600 – 1000 wati.

Un alt aspect foarte important tine de functiile si treptele de viteza pe care blenderul le are. Pentru a fi cu adevarat eficient in bucatarie, un blender trebuie sa aiba mai multe trepte de viteza, astfel incat tu sa il poti ajusta in functie de nevoile tale.

Un alt element de care trebuie sat ii cont este dat de lamele blenderului, iar in acest caz iti recomandam sa optezi pentru material rezistent, precum otelul inoxidabil, iar lama sa aiba mai multe cutite pentru a marunti mai eficient si rapid ingredientele, dar si pentru a amesteca mai rapid ingredientele astfel incat acestea sa se omogenizeze mai usor.