Barbecue la tine acasa cu ajutorul unei tigai grill


Gratarul nu trebuie realizat doar la lemne si carbuni. Puteti avea aceelasi gust cu ajutorul unei tigai grill. Acestea au fost construite in asa fel incat sa reproduca cat mai bine atat vizual, cat si din punct de vedere al gustului aroma inconfundabila a mancarii preparate la gratar.
Si aici exista multe modele care sunt realizate din diverse materiale cu diferite accesorii, care va pot ajuta sa oferiti mancarii gustul mult dorit.


Caracteristicile principale ale unei tigai grill


1. Maner detasabil – anumite preparate cer astfel de tigai cu maner detasabil, pentru a le gati o perioada scurta si rapida pe foc, finalizand-o in cuptor.
2. Cu/ fara capac – gatirea alimentelor la o tigaie grill nu necesita capac tocmai pentru a se putea evapora cat mai bine surplusul de apa. Insa daca doriti o astfel de tigaie si pentru alte preparate, va puteti indrepta spre una cu capac pentru a o putea folosi la absolut orice mancare.
3. Compartimentata – exista si tigai compartimentate, putand prepara mai multe alimente in acelasi timp fara ca gusturile sa se amestece.
4. Antiaderenta – sunt realizate din materiale antiaderente de o calitate inalta, nefiind necesara suplimentarea si ungerea cu grasimi, astfel va fi si un mod mai bun de a va mentine silueta.
5. Aspect atragator – firmele de specialitate incearca de fiecare data sa aduca modele cat mai noi si frumoase, pentru a fi cat mai estetice in orice bucatarie.


Cum sa selectati o tigaie grill portrivita


1. Dimensiune – de cele mai multe ori, dimensiunea acestor tipuri de tagai grill au un diametru de 28 cm, fiind ideale pentru o familie compusa din patru membrii.
2. Material – aluminiul forjat este cea mai populara alegere, dar daca doriti sa gatiti la temperaturi foarte mari, o puteti face foarte usor alegand un model realizat din fonta.
3. Design – modelul este foarte important pentru a da un aspect profesionist bucatariei in timp ce o utilizati. Va va da satisfactia realizarii unor preparate ca un adevarat bucatar profesionist.
4. Forma (dreptunghiulara, rotunda, patrata) – aceasta caracteristica nu va influenta preparatele, putand fi achizitionata in functie de stilul si nevoile dumneavoastra.