De ce accesorii pentru gatit aveti nevoie?


In orice bucatarie de acasa sau profesionista este folosit un numar mare de ustensile de gatit si instrumente, precum tigai simple sau specializate, oale, cutite si multe altele, acestea fiind si starurile din bucatarie. Insa, de cele mai multe ori, elementele auxiliare nu sunt la fel de remarcate, dar au o importanta aparte. In acest fel este important sa aveti in vedere accesorii pentru gatit pentru a va ajuta sa va mentineti bucataria activa, fara sa intampinati probleme.


Care sunt cele mai importante accesorii pentru gatit?


1. Forma pentru omleta

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, de aceea trebuie sa va asigurati ca preparatele gatite nu doar sunt gustoase si echilibrate din punct de vedere nutritional, ci si prezentabile. O forma pentru omleta cu diferite forme va poate transforma acest banal preparat in ceva uimitor.


2. Cos pentru gatit la abur
De multe ori ignorat, gatitul la abur poate fi o cale mai sanatoasa si chiar gustoasa de a gati. Legume, galuste chinezesti, dulciuri si multe altele va pot extinde modalitatile de gatire si va pot asista atunci cand doriti un preparat rapid, gustos si sanatos.


3. Inel pentru oala sub presiune
Multi bucatari cunosc importanta unei oale sub presiune. Timpul redus de gatire, dar si gustul desavarsit pe care acesta reuseste sa il scoata din ingrediente sunt unele dintre cele mai mari avantaje ale acesteia. Insa, pentru a functiona corespunzator este important sa aveti grija ca inelul de silicon sa fie in cea mai buna stare, astfel presiunea si gustul vor ramane in interior.


4. Sita protectie anti stropire
Prajirea cartofilor, a puiului sau altor alimente sunt de cele mai multe ori insotite de pericolul ca uleiul sa se imprastie nu doar pe plita, ci si pe pielea dumneavoastra. O astfel de sita va impiedica acest lucru, fiind o modalitate mult mai usoara si mai sigura de a gati.


5. Suport pentru vase fierbinti
Vasele incinse pot dauna suprafetelor din bucatarie sau a mesei din living. Atunci cand doriti sa serviti mancarea cat mai fierbinte, folosirea unui suport pentru vase va va ajuta, fara sa riscati avarierea blaturilor de bucatarie sau a mesei de dinning.