De ce un ascutitor de cutite este esential in bucatarie?


Toti bucatarii profesionisti, dar si pasionatii de gatit stiu cat de important este sa va mentineti ustensilele si echipamentele de gatit in cea mai buna conditie.


Cutitul este cel mai des folosit si util instrument intr-o bucatarie, fiind folosit in aproape orice activitate ce implica pregatirea, taierea, felierea sau tocarea ingredentelor pentru mancare. Insa, odata cu folosirea prelungita al acestuia, lama cutitului se va toci si nu va mai taia la fel de bine, lucru ce va poate pune in pericol. In astfel de cazuri este recomandat sa apelati la un dispozitiv de ascutire cutite pentru intretinere regulata si precisa.

3 motive de ce un cutit ascutit este vital in bucatarie


1. Cutitele ascutite sunt mai sigure
Folosirea unui cutit tocit te poate pune in pericol, deoarece este necesara mai multa forta pentru a taia ingredientele, iar riscul de alunecare a lamei este mai mare. Desi poate parea paradoxal, ascutirea unui cutit poate duce la o bucatarie mai sigura si lipsita de accidente.


2. Sunt mai usor de folosit
Un dispozitv de ascutire cutite este nu doar necesar, ci si practic, fiind astfel mult mai usor de folosit, putand taia mai rapid. Presiunea necesara pentru a taia anumite alimente nu trebuie sa fie prea mare, iar in cazul in care deja va confruntati cu aceasta problema, inseamna ca a venit timpul sa va ascutiti cutitele.


3. Le puteti prelungi viata
Un cutit bine intretinut si ascutit periodic poate avea o durata de viata foarte lunga. Daca aveti grija de acestea si le tratati cu atentie, atunci aceste instrumente valoroase va vor putea asista usor urmatoarele decenii.

Ce dispozitive de ascutire cutite puteti sa alegeti?


1. Pila pentru ascutit cutite – rolul acestei unelte nu este acela de a ascuti perfect, ci pentru a slefui si a indrepta lama tocita.
2. Dispozitiv ascutire cutite – cea mai usoara metoda de ascutire, un astfel de instrument este vital in bucatarie, putand sa ofere cutitelor dumneavoastra o lama bine intretinuta si ascutita.
3. Piatra de ascutit cutite – excelenta pentru ascutire, insa este greu de stapanit si folosit.


Ascutirea cutitelor este o actiune necesara, nu doar pentru a pregati mancarea in cele mai sigure conditii, ci si pentru a o prepara exact cu aspectul pe care vi-l doriti.