Cum sa alegeti cea mai buna tava pentru friptura?


Una dintre cele mai preferate feluri de mancare ale romanilor este friptura. Pui, porc, vita sau miel, o friptura asezonata generos alaturi de legume proaspete poate fi un adevarat festin. Toti bucatarii stiu cat de importanta este pregatirea si prepararea acesteia, de aceea este esential sa folositi cele mai bune accesorii si ustensile pentru friptura.


Care sunt cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le aveti in vedere?


1. Dimensiune
Suprafata de gatire este importanta, aceasta avand un impact semnificativ asupra numarului de persoane pe care il poate servi. De aceea, asigurati-va ca alegeti o tava pentru friptura cu o dimensiune potrivita, cea mai des intalnita lungime fiind de aproximativ 47 cm.

2. Material
Materialul din care a fost creata va determina temperaturile de coacere, viteza de incalzire, dar si gradul de rumenire. De exemplu, o placa de gratar realizata din fonta se va incalzi mai greu fata de una de aluminiu, insa va suporta temperaturi mult mai inalte si va oferi mancarii o culoare apetisanta.

3. Cu/ fara capac
Este important sa aveti in vedere ce doriti sa gatiti. O tava pentru friptura fara capac poate fi de multe ori de ajuns, insa daca doriti sa aveti mai multe optiuni si sa puteti experimenta in bucatarie, atunci puteti alege un model prevazut cu capac, pentru o coacere mai rapida si sa oferiti fripturii o textura mai frageda.

Unde puteti folosi o tava pentru friptura?


1. Plita
Desi in general cuptorul este folosit in principal pentru a gati cu ajutorul unei tavi pentru friptura, puteti folosi chiar si plita aragazului pentru a gati cu succes un preparat delicios.


2. Cuptor
O tava pentru friptura, cu sau fara capac este cel mai bine folosita in cuptor. Materialele de calitate din care acestea sunt realizate va vor garanta o coacere uniforma si un gust desavarsit.


3. Gratar in aer liber
Gratarul ramane una dintre metodele preferate de a gati, dar poate fi de multe ori dificil, datorita temperaturilor mari. Insa, daca folositi o tava pentru friptura realizata din materiale rezistente, precum fonta, nu veti avea dificultati in aceasta privinta si veti putea gati orice doriti.