Cum va poate ajuta un set de cutite in procesul de gatire?


Prepararea mancarurilor necesita anumite ustensile pe langa plita sau cuptor. Cateva seturi cutite vor fi necesare pentru a putea realiza preparatele favorite zilnice. Cutitele sunt folosite in orice bucatarie, fie ea profesionala sau acasa. Exista multe modele de astfel de ustensile, fiecare fiind potrivita pentru diferite actiuni. Felierea si taierea legumelor, fructelor si a diverselor tipuri de carne vor trebui realizate cu ajutorul cutitelor potrivite pentru a le putea procesa cat mai bine si uniform.


Care sunt avantajele unui set de cutite?


1. Materiale de calitate – sunt realizate din otel inoxidabil de cea mai inalta calitate, astfel le veti putea folosi o mai lunga perioada de timp fara sa rugineasca sau sa se deformeze.
2. Lama rezistenta si ascutita – Conteaza foarte mult intr-o bucatarie sa beneficiati de cutite ascutite si cu lame rezistente, pentru a va da increderea ca puteti realiza absolut orice preparat intr-un mod profesionist.
3. Design modern – cutitele au fost realizate sa arate cat mai modern, putandu-va compara foarte usor cu bucatari celebri.


Din ce este compus un set de cutite?


1. Cutitul bucatarului – este cel mai utilizat cutit dintr-o bucatarie, putandu-l folosi la aproape orice pentru a realiza cele mai fine taieturi.
2. Cutit lama zimtata – cutitul cu lama zimtata se poate folosi atat pentru felierea painii, cat si pentru fripturi. Avand o lama mai lunga, taietura se va putea realiza doar din cateva miscari.
3. Cutit santoku – la fel ca si cutitul bucatarului, un cutit santoku va poate ajuta mai ales atunci cand doriti sa feliati subtire diferite ingrediente.
4. Cutit universal – are o lama putina mai mare decat cel utilitar, putand fi folosit pentru felierea legumelor mai mici ,avand o precizie mult mai mare asupra taieturilor.
5. Cutit utilitar – acesta este folosit in mod special la curatarea legumelor si a fructelor de coaja.
6. Foarfeca – orice bucatarie trebuie sa aiba si o foarfeca de calitate pentru a putea prepara anumite mancaruri sau pentru a desface anumite alimente.
7. Suport – anumite modele de seturi de cutite vin insotite si de un suport de cutite special tratat impotriva bacteriilor. In acest fel le veti avea in permanenta organizate pentru un acces rapid, in functie de nevoie.

Pentru dispozitive ascutire cutite click AICI