Cum va pot ajuta in bucatarie vasele de fonta?Vasele de gatit realizate din aluminiu si otel inoxidabil au pus stapanire pe piata de ustensile de bucatarie, insa cu toate acestea, bucatarii profesionisti si amatori inca prefera sa foloseasca vasele de fonta. Acestea au fost folosite de sute de ani si datorita calitatilor exceptionale pe care le poseda, vasele de fonta inca sunt unele dintre cele mai indragite si utilizate in intreaga lume.


5 motive de ce trebuie sa ai in bucatarie vase de fonta


1. Retine mai multa caldura
Fata de aluminiu sau alte materiale mai moderne, fonta se incalzeste mai greu, insa distribuie caldura mai bine si nu se raceste atat de rapid. Datorita acestui lucru, vasele de fonta sunt excelente pentru a rumeni carnea, pentru a praji sau pentru coacerea la cuptor.


2. Vasele de fonta sunt rezistente
Fonta este un material greu si gros, lucru ce se traduce printr-o retinere mai buna a caldurii. De asemenea, acestea au o rezistenta foarte mare in timp, putand sa indure temperaturi foarte inalte fara sa isi modifice caracteristicile sau dimensiunile.


3. Puteti prepara orice
Una dintre cele mai mari avantaje ale unui vas de fonta este acela ca poate fi utilizat in pregatirea aproape oricarui tip de mancare. Supe, mancaruri, prajituri, pizza si multe altele pot fi preparate cu succes, fonta fiind grozava atat pe plita, cat si in cuptor.


4. Antiaderenta
Vasele de fonta emailate au capacitatea de a permite mancarii sa nu se lipeasca, daca este incinsa la o temperatura adecvata si folositi o cantitate mica de ulei. De asemenea si cele din fonta pura, daca sunt asezonate corect cu un numar adecvat de straturi puteti avea acelasi rezultat fara batai de cap.


5. Este un material sigur
Sanatatea dumneavoastra si a celor din jur este importanta, de aceea trebuie sa folositi ustensilele potrivite. Fonta este un material sigur, ce poate fi manipulata, supusa unor temperaturi inalte si chiar zgariata fara sa puna in pericol sanatatea, fata de cele de aluminiu sau teflonate ce pot deveni periculoase daca nu aveti grija de ele.

Vasele de fonta sunt printre cele mai populare tipuri de ustensile intr-o bucatarie, datorita nenumaratelor calitati pe care le poseda si a gustului incredibil ce il poate oferi mancarii.