Ce cutite de bucatarie trebuie sa aveti acasa?


Orice bucatar stie cat de important este sa aiba bucataria echipata cu toate uneltele si ustensilele necesare. Sunt nenumarate instrumente din care puteti alege, insa cel mai important este cu siguranta cutitul.


De la tocat, maruntit, zdrobit, filetat si feliat, un cutit de bucatarie este ustensila preferata a oricarui bucatar profesionist sau amator. Ce este important de tinut minte atunci cand folositi un cutit este ca ascutirea si intretinerea periodica a acestora este esentiala pentru a evita accidentele si a putea gati in cele mai sigure conditii.

La noi nu gasesti doar cutite de bucatarie de cea mai buna calitate, ci si ascutitoare de cutite, precum si suporturi de cutite

Care sunt cele mai folositoare cutite de bucatarie?


1. Cutitul bucatarului
Primul si cel mai important tip de cutit intr-o bucatarie este cutitul bucatarului. Aceasta este cel mai des folosit si va poate ajuta sa va indepliniti cel putin 90% dintre sarcini, fiind potrivit pentru feliere, maruntire, tocarea ingredientelor. Puteti alege un cutit Santoku, indeplinind aceleasi functii ca un cutit clasic, insa acesta este mai eficient in taierea mai subtire a alimentelor.


2. Cutit zimtat
Cutitul de paine sau cel zimtat este esential intr-o bucatarie. Desi numele acestuia indica prima intrebuintare, acesta poate fi folosit cu succes in felierea altor ingrediente culinare, precum pepenele, ananasul, rosiile sau alte legume cu suprafata neteda sau fibroasa. De asemenea, un blat de tort poate fi taiat cu usurinta, datorita formei lamei si a lungimii generoase.


3. Cutit utilitar
Alaturi de cutitul bucatarului, cutitul universal este folosit foarte mult, mai ales acolo unde sunt necesare taieturi exacte. Cu o dimensiune mai mica a lamei decat alte cutite, acest instrument vital va va ajuta sa curatati si sa taiati alimente ce necesita finete si precizie.


4. Cutit de dezosat
Un cutit de dezosat este excelent, mai ales daca gatiti des carne de peste, pui, porc sau vita. Cu o lama subtire, ascutita si flexibila, un asemenea instrument este cea mai potrivita solutie pentru taierea eficienta in jurul oaselor.

Prepararea alimentelor nu poate fi realizata fara ajutorul catorva cutite de bucatarie. Indiferent de ceea ce preparati, folosirea celor mai bune instrumente este esentiala pentru a gati mancarea exact asa cum va doriti.