Tigai specialitati sau cum sa fiti profesionist in bucatarie

Tigaile sunt printre cel mai importante ustensile intr-o bucatarie. Acestea vin in nenumarate modele si forme pentru a putea realiza cele mai delicioase preparate. Anumite tigai vin impreuna cu capace si cu site speciale pentru prajit. Astfel scurgerea uleiului suplimentar se va realiza mut mai eficient decat in alte cazuri.


Care sunt principalele tigai specialitati pe care trebuie sa le aveti?


1. Tigaie de sotat – sotarea legumelor trebuie realizata intr-o tigaie de calitate la temperaturi mari. Pentru a beneficia de cat mai multe vitamine ale diverselor legume pe care doriti sa le pregatiti este important ca operatiunea sa nu dureze prea mult timp pentru ca gusturile sa ramana cat mai naturale si sanatoase.


2. Mini tigaie – se foloseste deseori pentru prepararea micului dejun. Avand o dimensiune mult mai redusa fata de alte tigai, acestea se vor incinge mult mai repede, iar mancarea va fi gata in doar cateva minute.


3. Tigaie grill dubla – gratarul nu trebuie realizat doar afara. Atunci cand doriti o friptura suculenta, o tigaie grill dubla poate fi cea mai buna solutie. Puteti alege una dintre parti, fie cea grill sau plata pentru a realiza intr-un mod profesionist mancarea. Avand functie dubla, partea superioara va va ajuta sa o folositi pe post de capac. Timpul de gatire se va injumatatii si va fragezi mai bine friptura.


4. Tigaie multifunctionala – este perfecta pentru prajit. Fie ca doriti cartofi prajiti asemenea celor de la fast food sau un pui crocant, aceasta tigaie multifunctionala este ideala in orice bucatarie.


Cum sa selectati o tigaie de specialitati?


1. Dimensiune – o tigaie cu un diametru mai mare va va permite sa gatiti pentru mai multe persoane in acelasi timp. De asemenea, capacitatea este importanta, mai ales pentru vasele cu pereti mai inalti.
2. Material – materialele de cea mai inalta calitate va vor ajuta sa gatiti mancaruri gustoase in cel mai scurt timp.
3. Cu/ fara capac – de cele mai multe ori, tigaile vin insotite de capace din sticla termorezistenta, pentru a va ajuta in procesul de gatire.
4. Design – o culoare atragatoare va oferi bucatariei un aspect profesionist.