Strecurători de bucatarie la pret mic

Indiferent daca esti pasionat de gatit sau doar obisnuiesti sa gatesti din cand in cand, o strecuratoare este una dintre acele ustensile care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie. Trebuie, insa, sa ai in vedere ca nu poti folosi o singura strecuratoare universala si ca nu toate strecuratoarele sunt la fel si in functie de nevoia din bucatarie poti opta pentru una sau mai multe tipuri de strecuratori.
In functie de dimensiunea orificiilor de strecurare acestea pot fi folosite in diferite scopuri, fie pentru a separa sau curata sosurile sau supele de legume sau chiar si pentru a cerne faina.


In functie de motivele pentru care ai nevoie de strecuratoare cel mai des in bucatarie poti opta fie pentru strecuratoare din otel inoxidabil cu suport, strecuratoare fina, strecuratoare pentru conserve sau chiar pentru ceai. Asadar, in functie de motivul pentru care vrei sa o folosesti poti determina ce tip de strecuratoare iti este necesara. De exemplu, pentru a scurge legumele, fructele sau pastele fierte vei avea nevoie de o sita cu orificii mari, iar pe de alta parte daca ai nevoie sa strecori sosul sau sa scuturi faina atunci este recomandata o sita cu gauri mici.

De ce sa tii cont cand cumperi strecurători pentru bucatarie?


Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este faptul ca intretinerea si curatarea unei strecuratori nu este intotdeauna usoara, in special in cazul sitelor foarte fine cu gauri foarte mici unde exista riscul ca acestea sa nu fie curatate bine si sa se blocheze resturi in ele. In acest caz, recomandarea noastra este sa o spalati imediat dupa utilizare pentru a nu da sansa reziduurilor sa se usuce si sa se depuna.

De asemenea, puteti lasa sita la inmuiat in apa calda pentru cateva ore sau chiar peste noapte. Un alt mod de a curate sita este cu o perie de bucatarie sau o periuta de dinti curata astfel incat sa te asiguri ca poti curata eficient toate orificiile strecuratorii.
Asadar, te invitam sa te inspiri din selectia noastre de strecuratori si sa te gandesti pentru ce scopuri iti doresti sa o folosesti inainte de alege modelul astfel incat aceasta chiar sa deserveasca scopului pentru care o achizitionezi. Vezi si ofertele de seturi de vase ideale pentru o bucatarie moderna