Tigai pentru clatite - cum sa preparati cel mai delicios desert


Clatitele sunt unele dintre cele mai apreciate si versatile tipuri de preparate, aceste foi subtiri stand la baza unui numar aproape nelimitat de deserturi. Atat in tara noastra, cat si in lume, clatitele sunt consumate cu diferite tipuri de dulceturi, gemuri, ciocolata, fructe, dar si branza, carne sau alte topping-uri savuroase sau dulci, permitand unei persoane sa se delecteze oricum doreste.
Una sau doua tigai pentru clatite (pentru un timp mai scurt de gatire) va vor ajuta nespus in bucatarie, putand astfel realiza in doar 20 de minute un desert apreciat atat de adulti, cat si de copii.


Carateristicile importante in alegerea unei tigai pentru clatite


1. Diametru – Dimensiunea tigaii va dicta cat de mari vor fi clatitele dumneavoastra. In acest sens, cea mai des intalnita marime este cea de 25 cm, insa puteti gasi si tigai pentru clatite mai mari sau mai mici.
2. Material – pentru a realiza cele mai gustoase clatite este necesar ca tigaia sa fie produsa din cele mai bune materiale. Aluminiul este un material foarte popular, acest lucru datorandu-se in principal conductivitatii ridicate specifice. Nu in ultimul rand, un invelis antiaderent va va permite sa controlati mai usor aluatul, sa intoarceti clatita si sa o coaceti fara sa folositi o cantitate foarte mare de ulei.
3. Tipul de clatite – nu doar cele clasice pot fi realizate cu ajutorul acestor tigai pentru clatite. Puteti alege si o tigaie compartimentata special cu patru sau sapte spatii pentru a gatii clatite pufoase, dupa reteta americana. In acest fel, veti putea face un numar mai mare intr-un timp mai scurt.
4. Culoare – acest lucru va influenta in mod pozitiv bucataria dumneavoastra, o culoare eleganta va oferi spatiului un aspect modern si profesionist.


De ce trebuie sa aveti in bucatarie o tigaie pentru clatite


1. Rapid – in cazul in care aveti pofta de clatite, nu trebuie sa asteptati. Cu ajutorul acesteia, puteti savura in doar 20 minute clatite delicioase, chiar in propria bucatarie.
2. Tigaie specializata – celelalte tigai din bucatarie nu pot produce clatite la aceasi calitate ca aceasta.
3. Usor de curatat – avand un invelis antiaderent, curatarea se va realiza numaidecat, fiind nu doar usor de gatit, ci si de spalat.