De ce este necesar sa aveti in bucatarie o tava pentru torturi?



Gatitul este o abilitate importanta ce trebuie stapanita de fiecare persoana, insa realizarea de prajituri poate fi doar un hobby sau o activitate indragita mai ales de cei ce adora un desert ocazional. Torturi, tarte, cheesecake-uri si multe altele pot fi realizate cu multa usurinta daca aveti ustensilele si echipamentele necesare. De aceea, expertii recomanda ca orice pasionat de gatit sa aiba in trusa cel putin una sau doua tavi torturi pentru a putea realiza cele mai delicioase dulciuri.


Ce tipuri de tavi torturi poti alege?


1. Tava rotunda clasica
Aceasta tava are forma traditionala, ce a fost folosita nenumarati ani inainte sa apara alte modele mai avansate. Materialele de cea mai inalta calitate din care acestea sunt realizate, dar si invelisul antiaderent o fac o tava excelenta pentru copt. Atunci cand folositi aceasta tava este recomandat insa sa decupati si sa folositi o hartie de copt la baza acestuia pentru a va fi mai usor sa scoateti blatul de tort sau prajitura.


2. Tava rotunda cu baza detasabila
Una dintre cele mai folositoare tavi torturi dintr-o bucatarie moderna este cu siguranta tava cu pereti detasabili. Aceasta are avantajul de a facilita extragerea blatului de tort mult mai usor, astfel eliminand posibilitatea de fisurare sau rupere. Avand de cele mai multe ori invelis antiaderent, nu va fi necesara ungerea cu ulei sau folosirea hartiei de copt.


3. Tava cu forma bundt
O tava separata sau doar o baza cu forma bundt, aceasta va va fi de mare ajutor atunci cand doriti sa creati in propria bucatarie aceasta prajitura faimoasa. Forma prevazuta cu o gaura in mijloc va facilita ca aerul cald sa se deplaseze mai usor si coacerea prajiturii sa se realizeze mai uniform, rezultand astfel un desert incredibil.


La ce trebuie sa fiti atent atunci cand alegeti o tava pentru torturi?



1. Dimensiune – aceasta caracteristica este importanta de luat in vedere deoarece va determina numarul de portii pe care il veti putea face.

2. Material – cel mai des folosite materiale din care acestea sunt create sunt otelul carbon sau aluminiu, ambele avand invelis antiaderent pentru o extragere mai usoara a prajiturii, dar si o curatare mai eficienta.