Supa crema de dovleac este un preparat simplu si rapid, vegan, bogat in vitamine. Reteta rafinata este un deliciu in zilele de toamna si nu numai, fiind un adevarat cocktail de sanatate.
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 15 minute
12 kg dovleac
1 ceapa taiata
3 catei de usturoi
750 ml supa de pui sau de legume
250 ml apa
sare si piper
smantana pentru servire (optional)
Pasul 1 - Pregatirea bostanului pentru Supa crema de dovleac
Taiati bostanul in felii de aproximativ 3 cm grosime si indepartati semintele si coaja. Ulterior taiati feliile in cubulete.
Pasul 2 - Prepararea supei
Intr-un vas adaugati bucatile de dovleac alaturi de ceapa, 1-2 linguri de bulion si apa 3/4. Dati in clocot fara a acoperi cratita, iar mai apoi reduceti focul la mediu timp de circa 10 minute. Verificati cu ajutorul unei furculite ca bucatile de dovleac sa fie fragede.
Pasul 3 - Pregatirea cremei
Amestecul pregatit se da prin blender pana iau consistenta unei creme.
Pasul 4 - Servire Supa crema de dovleac
Adaugati in farfurie, asezonati cu sare, piper si patrunjel, dupa preferinte.
Pofta buna!
Comentarii