La oalesitigai ai cele mai potrivite vase pentru paine si cozonac


Cozonacul este unul dintre cele mai indragite deserturi din tara noastra. Pufos si dulce, cu o crema de ciocolata bogata, acum veti putea realiza in propria dumneavoastra bucatarie acest deliciu culinar folosind vasele potrivite. De asemenea, aceste tavi de copt pot fi folosite si atunci cand doriti sa faceti paine, fiind o varianta mult mai sanatoasa si gustoasa fata de painea achizitionata din comert.
Prin urmare este esential sa aveti in bucataria dumneavoastra vase de gatit bune, pentru paine si cozonac, putand astfel realiza oricand cele mai delicioase aluaturi de care va puteti bucura impreuna cu familia.


La ce sa fiti atent atunci cand alegeti vase pentru paine si cozonac


1. Dimensiune
Dimensiunea vasului pentru paine si cozonac este importanta, aceasta fiind in principal singurul mod in care puteti determina numarul de portii sau felii. In cazul in care doriti o cantitate mai mare, puteti sa va orientati catre o tava cu o lungime de peste 30 cm. Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca aceste tavi pot fi folosite nu doar pentru paine si cozonac, ci si pentru checuri, drob, lasagna sau alte retete gustoase.


2. Materiale
Materialul din care este realizata este important, deoarece un material cu o conductivitate ridicata, precum aluminiul sau otelul carbon va facilita o coacere mai rapida si va putea oferi preparatelor o culoare frumoasa, aramie.


3. Cu/ fara manere
Este esential atunci cand doriti sa achizitionati o tava pentru paine si cozonac sa va asigurati ca aceasta are manere. Nu este obligatoriu, insa existenta acestora va va ajuta sa manevrati mai usor tava, mai ales atunci cand trebuie scoasa de la cuptor si este incinsa.


4. Tipul invelisului
Este esential ca suprafata din interior sa aiba un invelis antiaderent, pentru o extragere mai usoara a preparatelor gatite. Cele mai des folosite tipuri sunt marmura stratificata, titan antiaderent sau ceramica.


5. Culoare
Culoarea nu este importanta pentru gatirea propriu zisa, insa pentru mentinerea aspectului elegant al bucatariei dumneavoastra, puteti sa optati pentru o culoare asemanatoare cu celelalte vase din bucatarie, ajutandu-va astfel sa va creati o colectie de invidiat.