Care sunt avantajele unor vase specialitati intr-o bucatarie moderna?


Intr-o bucatarie este necesar sa aveti un numara cat mai mare de tigai, oale, cutite si alte ustensile, acestea asistandu-va in procesul de gatire si realizarea oricarei retete ati dori. De cele mai multe ori acestea sunt potrivite pentru a fi folosite aproape in orice tip de reteta, insa anumite preparate culinare au nevoie de anumite vase specialitati pentru a crea adevarate delicii. Cele mai folosite tipuri dintre acestea sunt vasele multifunctionale si tajine-urile.


Cum sa alegeti cele mai bune vase specialitati pentru bucataria dumneavoastra?


Selectarea unor astfel de vase nu este o actiune complicata, insa trebuie sa fiti atent la cateva aspecte, cele mai importante fiind urmatoarele:


1. Dimensiune – dimensiunea generoasa a unui vas multifunctional sau al unui tajine va va ajuta sa gatiti numaidecat pentru un numai mare de persoane.
2. Materiale – selectarea unor vase speciale trebuie realizata cu materialele in vedere. Fonta si aluminiu sunt unele dintre cele mai apreciate in randul bucatarilor profesionisti, datorita calitatilor si al conductivitatii ridicate, lucru ce va oferi preparatelor o rumenire si un gust aparte.
3. Cu/ fara manere – manerele va vor permite sa manevrati si sa controlati mai usor vasele.
4. Cu/ fara capac – un capac va putea reduce semnificativ timpul de gatire, iar preparatele vor fi mai fragede. Anumite modele de vase va vor permite sa folositi si capacul pentru gatire, marind astfel suprafata de gatire si functionalitatea acestora.


De ce trebuie sa aveti vase specialitati in bucatarie?


1. Mai multe libertate
Un numar mai mare de retete va va permite sa experimentati si sa creati delicii culinare domestice sau mai exotice. In acest fel, va puteti surprinde placut familia de fiecare data cu noi bunatati.


2. Mai mult timp liber
Realizate din cele mai bune materiale, un vas de specialitati va va permite sa gatiti intr-un timp mult mai scurt si fara sa interveniti frecvent.

3. O aroma mai gustoasa
Avantajul principal pe care aceste vase de specialiate il au este acela ca ofera mancarii un gust deosebit. De cele mai multe ori, mancarea este gatita folosind un capac, lucru ce va oferii preparatelor o fragezime aparte, iar aroma va fi mai concentrata.