De ce sa experimentezi lucruri noi in bucatarie?
Cateodata, oricat de bine ai gati un anume preparat, pana la urma, tot te vei satura de gustul sau. Si, ca in orice alta activitate pe care ai desfasura-o in viata ta de zi cu zi, si in cazul gatitului va trebui sa diversifici. Nu doar ca sa nu transformi prepararea mancarii in ceva plictisitor, ci si ca sa descoperi noi lucruri despre tine, despre gusturile tale in materie de hrana!
In cazul tau, bucataria e inca ceva destul de nou, fiindca nu de mult te-ai apucat serios de gatit. Insa, de curand ai inceput sa descoperi si sa experimentezi o gramada de retete. Ti-ai cumparat si oale aluminiu turnat, ca sa ai tot ce iti trebuie cand te apuca inspiratia. Iar noi, iti aducem astazi 3 retete de supe exotice delicioase!
Supele sunt extraordinare. Pot fi si pline de savoare si pot fi si extrem de sanatoase. Insa, uneori, te cam saturi sa mananci aceleasi supe, clasice si neschimbate. Cateodata, ai vrea sa mai vezi si alte culori pe farfurie si sa mai simti si alte gusturi. Asa ca, azi, vei reusi sa ajungi, macar cu gandul si cu bolul de supa, in India, China sau Thailanda, fiindca asta vom gati! O supa cu specific indian, una cu specific thailandez si una chinezeasca.
Iata de ce ingrediente vei avea nevoie, si cum va trebui sa le prepari.
1.Supa de rosii indina, cu pui
Ingrediente:
10 rosii mari
2 ardei kapia
3 cepe mari
6 catei de usturoi
1-2 piepti de pui
chimion, cardamon si curry dupa gust
5 lg ulei masline
Pentru inceput va trebui sa speli bine pieptul de pui si sa il pui la fiert, in apa cu putina sare. Apoi, va trebui sa cureti rosiile si ceapa de coaja, sa cureti ardeii de samanta, apoi sa le speli bine. Toate aceste legume bine curatate, le vei taia apoi in bucati de dimensiuni potrivite si le vei da prin blender. Fara sa le fierbi in prealabil.
Vei taia apoi cateii de usturoi, in bucati mici. Si vei taia si pieptul de pui, cubulete, atunci cand s-a fiert complet.
Separat, intr-o oala antiaderenta, vei pune uleiul de masline, alaturi de cele 3 condimente. In cantitatile pe care le doresti tu si stii ca o sa iti placa. Mesteci putin uleiul si condimentele, pana cand amestecul se incalzeste, apoi adaugi usturoiul tocat si lasi sa se rumeneasca bine. Torni apoi si pieptul de pui si lasi pe foc pana cand si acesta devine rumen.
Cand pieptul de pui prinde culoare aurie, adaugi amestecul de rosii, ceapa si ardei si lasi pe foc pana ce legumele s-au gatit complet. Pentru a scapa si de aciditatea rosiilor, adauga si 2 lg de zahar brun, mai spre final si ai terminat!
2.Supa thailandeza de morcovi
Ingrediente:
4 morcovi
3 cepe mari
1 ardei kapia
6 catei usturoi
1 lg busuioc uscat
5 g ghimbir proaspat
150 ml lapte soia
condimente dupa gust
Pentru inceput vei curata morcovul, ardeiul si ceapa si le vei pune la fiert. Separat, toci marunt usturoiul si il pui la calit, alaturi de ghimbir, pe care il dai pe razatoare. Dupa ce se rumeneste, adauga si lingura de busuioc uscat si condimentele pe care le doresti. Pune si legumele fierte si scurse si adauga si laptele de soia, alaturi de inca o cana de apa, din cea in care au fiert legumele.
Mai lasa pe foc pana da in clocot, apoi ia oala de pe foc si da totul prin blender. Iar reteta este gata!
3.Supa chinezeasca cu creveti
Ingrediente:
10 creveti
200 g taietei
1 ceapa alba mare
jumatate legatura patrunjel
3 bucati anason
4 lg sos de soia
3 lg ulei susan
150 g spanac
5 catei de usturoi
Taie ceapa felii subtiri si pune-o intr-o oala, alaturi de uleiul de susan si o ceasca plina cu apa. Lasa pe foc pana ce se gateste ceapa, apoi adauga si patrunjelul, crevetii bine spalati si curatati, anasonul si usturoiul, apoi toarna peste, aproximatin 1,5 l apa. Lasa pe foc pana ce crevetii s-au gatit complet.
Scoate apoi crevetii din supa si strecoara apa, apoi pune-o iar pe foc si fierbe in ea taieteii, asa cum scrie pe instructiuni. Adauga apoi si spanacul si mai lasa pe foc pentru doua minute, pana ce spanacul se gateste. Apoi adauga si crevetii, sosul de soia si sare si piper dupa gust, iar reteta este gata!
Acestea au fost cele 3 supe exotice! Ce parere ai despre ele? Nu-i asa ca sunt foarte simplu de preparat?
Comentarii