Piept de pui imbaiat intr-un sos acrisor si cremos. Este delicios si usor de pregatit pentru cina din timpul saptamanii. Se poate asezona cu legume, cum ar fi broccoli sotati in usturoi si paprika. Hai sa gatim!
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute
4 bucati piept de pui dezosat
sare si piper, dupa gust
1 lingură(i) unt
1 lingură(i) ulei de masline
¼ cana smantana
Pentru sos
1 cana supa de pui
2 lingură(i) suc de lamaie
3 lingură(i) miere
2 linguriță(e) sos de soia
1 lingură(i) zahar brun
1 linguriță(e) usturoi pisat
piper rosu, dupa gust
Pasul 1: Pregatesti puiul
Infasoara pieptul de pui in folie de plastic si bate-l cu ciocanul de bucatarie. Unge apoi puiul uscat si condimenteaza-l pe ambele parti cu sare si piper, dupa gust.
Pasul 2: Prajesti puiul
La foc mediu-inalt, topesti untul si adaugi o lingura de ulei de masline in tigaie . Prajesti pieptul pana cand se rumeneste bine pe o parte (circa 5 minute). Reduci focul la intensitate medie si intorci puiul pe partea cealalta.
Acoperi si continui sa gatesti timp de 10 minute sau pana cand temperatura interna ajunge la 73 grade, iar sucurile se scurg. Apoi, scoti puiul din tigaie.
Pasul 3 - Pregatesti sosul pentru Piept de pui in sos cremos de lamaie
Amesteca ingredientele pentru sos, pentru a se mixa foarte bine. Torni sosul in tigaie si il lasi sa fiarba circa 5 minute, pana cand se ingroasa. Adauga smantana si amesteca iar.
Pasul 4 Combini puiul cu sosul
Rastorni din nou puiul in tigaia cu sosul pregatit si amesteci pentru a fi bine acoperit.
Pasul 5 - Servire Piept de pui in sos cremos de lamaie
Se serveste fierbinte cu bucati de lamaie si patrunjel.
Pofta buna!
Comentarii