Sosul in general, este folosit pentru a da un gust deosebit preparatelor. Cel de mustar, este ideal pentru preparatele din carne, in special pentru carnea gatita la grill sau la gratar. Sosul de mustar este o reteta foarte simpla, ce poate fi preparata in doar cateva minute.
Iata de ce anume ai nevoie pentru a gati cel mai bun sos de mustar!
Ingrediente
2 lg ulei de masline
50-100g smantana
2 catei de usturoi pisati marunt
3 lgt (lingurite) de mustar cu varf
condimente dupa gust
Mod de preparare
Pentru pregatirea acestei retete, incepi prin a toca marunt cei doi catei de usturoi si prin a-i pisa. Usturoiul pisat va trebui sa arate ca o pasta fina, de aceea este indicat sa toci cateii de usturoi inainte.
Cand usturoiul este gata, pune-l intr-un bol si amesteca-l cu cele 2 lg de ulei de masline. Amesteca ingredientele pana cand uleiul se incorporeaza. Adauga apoi samntana si cele 3 lingurite cu varf de mustar, apoi continua sa amesteci pana cand amestecuul este omogen.
Cand ai terminat, pune sosul de mustar in niste sosiere si serveste-l invitatilor tai care te asteapta langa gratar! Sa ai pofta si spor la gatit!
Comentarii