Gogoșari umpluți cu struguri

Murăturile nu lipsesc din cămara niciunei gospodine. Iar murăturile selecte se vor cunoaște în plin sezon rece, atunci când ele se vor potrivi de minune alături de preparatele din carne și felurile principale.
Anul acesta vă recomandăm să încercați o rețetă mai altfel și mult mai specială față de rețeta clasică de gogoșari în oțet. Garantăm că veți fi fascinați și că o veți pregăti mulți ani de acum încolo.

4 kg gogosari
 4 l otet
 2 kg zahar
 5 lingură(i) sare
 2 kg struguri albi si negri
 piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,hrean tocat marunt

 

 

Pasul 1 - Pregătirea gogoșarilor
 

Gogoșarii se spală bine și se elimină cotoarele și semințele.
Se ia o cratita în care se pune apă și se lasă pe foc la fiert. Când apa clocotește se adaugă gogoșarii la opărit timp de câteva minute, până își schimbă culoarea.
În zeama în care au fost opăriți gogoșarii se adaugă piperul coriandru, boabele de muștar și se mai dă puțin pe foc.


Pasul 2 - Pregătirea sosului
 

Boabele de strugure se îndepărtează de pe ciorchine și se spală în mai multe ape.


Pasul 4 - Pregătirea gogoșarilor umpluți
 

Gogoșarii se dau prin sos și se umplu cu struguri, urmând să fie ușor așezați în borcane. Din loc în loc se adaugă și bucăți de hrean. Se toarnă zeamă peste și se înfiletează borcanele. Se sterilizează și se lasă la răcit în mod natural, la temperatura camerei (învelit în pături sau în cratița/apa în care s-au sterilizat borcanele).

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Compot de struguri
Compot de struguri
Un desert ușor și ideal în orice sezon este compotul. Iar un compot de struguri este alegerea perfectă pentru zilele de mahmureală sau pentru a servi un desert dulce, ușor, relativ sațios. Iar partea...
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume cu struguri
Ciorba de legume acrtită în mod tradițional așa cum o făceau bunicii noștri cu zeamă de struguri verzi, are o aromă unică, un parfum minunat și este bogată în vitamine și minerale. Este o rețetă...