Murați, copți la oțet și nu numai, gogoșarii sunt un adevărat deliciu și o completare dulce-acrișoară pentru preparatele de zi cu zi. Iar dacă îți dorești o abordare unică cu care să-ți impresionezi familia, prietenii sau musafirii care-ți vin în vizită, niște gogoșari cu miere și cu sos de muștar s-ar puutea să fie o alegere nemaipomenită. Sunt ușor de pregătit și au un gust unic, o aromă inconfundabilă.
TIMP DE PREPARARE40 minute
TIMP TOTAL1 oră 20 minute
3 kg gogoșari
250 gr miere de albine
200 ml ulei de măsline
250 ml oțet de 9 grade
500 gr muștar
60 gr sare
2 frunze de dafin
1 hrean
Pasul 1 - Pregătirea legumelor
Gogoșarii și hreanul se curățăși se spală. Se taie feliute și se dau deoparte (se folosesc la pasul 4).
Pasul 2 - Pregătirea sosului
Se ia o cratita care se punepe foc și în care se adaugă apă, muștar, oțet, sare, ulei și frunzele de dafin. Se lasă la foc mic timp de aproximativ un sfert de oră, omogenizând din când în când pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Pasul 3 - Pregătirea borcanelor
Borcanele se așează cu capacele alăturate într-o tavăși se dau la cuptor timp de aproximativ 45 minute pentru sterilizare. Ulterior se scot și se folosesc pentru conservarea gogoșarilor.
Pasul 4 - Pregătirea gogoșarilor în sos
În apa fiartă se adaugă hreanul și feliile de gogoșar. Se fierb aproximativ 3 minute, cât să se înmoaie puțin. Ulterior se transferă în borcane. Se împăturesc în pături și se lasă la temperatura camerei cîteva zile până se răcesc sau se fierb aproximativ o oră pentru a se conserva un termen cât mai lung.
Poftă bună!
Comentarii