Daca esti in lipsa de idei sau timp pentru ziua in curs, iti propun o idee culinara simpla si rapida de care te vei bucura alaturi de intreaga familie. Reteta de orez cu parmezan aduce aminte de plaiurile italiene si este o reteta care se pregateste rapid, cu doar 3 ingrediente de baza. Oricine poate pregati aceasta reteta in doi timp si trei miscari, ca un adevarat profesionist.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL40 minute
300 gr orez Arborio
1 linguriță(e) supa de pui
100 gr parmezan
1 ceapa
50 gr unt
150 ml vin alb
3 lingură(i) ulei
1 catel de usturoi
sare si piper
Pasul 1 - Pregatirea supei
Inainte de toate avem nevoie de o cratita de supa de pui. O putem pregati si sa utilizam carnea in alte scopuri sau putem utiliza zeama lamasa de la supa de pui pregatita anterior.
Dam zeama in clocot astfel incat sa fie fierbinte la pregatirea orezului.
Pasul 2 - Pregatirea orezului
Intr-o cratita cu peretii grosi si inalti se pune la calit ceapa tocata marunt, pana aceasta isi schimba culoarea. Se asezoneaza cu sare si usturoi tocat marunt. Se adauga orezul si se omogenizeaza ingredientele, urmand a incorpora rand pe rand, cate un polonic din supa fierbinte, cat cuprinde. Se adauga putin unt si parmezan ras si se lasa la gatit aproximativ 20 minute.
Pasul 3 - Servire
Cand orezul este gata, se trece in farfurii si se serveste ca atare sau alaturi de preparate din carne.
Pofta buna!
Comentarii