Tavă rapidă cu legume și cârnați

Tone de legume și rondele de cârnați, amestecate cu ierburi și ulei de măsline, aruncate împreună într-o tavă generoasă căptușită cu folie - o preparare ridicol de rapidă, curățare foarte simplă (aproape 0) și o aromă atât de delicioasă. Aceasta este o Tavă rapidă cu legume și cârnați, pe care ai să o iubești.

TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL40 minute

Reteta pentru 4 portii

  •  2 cartofi rosii
  •  ¾ kg fasole verde
  •  1 buchetel de broccoli
  •  7 ardei
  •  255 gr carnati afumati
  •  6 lingură(i) ulei de masline
  •  1 linguriță(e) paprika
  •  5 catei de usturoi
  •  1 linguriță(e) oregano
  •  patrunjel
  •  sare
  •  piper

 

Mic truc
 

Folosește o tigaie suficient de largă. Cu cât există mai mult spațiu pentru legume, cu atât ele se vor coace mai bine. Când legumele se suprapun în tavă, sfârșesc prin a se fierbe în loc să se prăjească, ceea ce afectează foarte mult gustul și textura de la final.


Pasul 1 - Pregătește cuptorul și tava de copt
 

Încinge cuptorul la 200 de grade și îmbracă pe interior o tavă de copt cu folie sau hârtie pergament.


Pasul 2 - Pregătirea legumelor și a cârnaților
 

Pregătește legumele astfel: toacă toți cartofii roșii (în bucăți destul de mici, pentru a se fragezi mai rapid), curăță fasolea verde și rupe-o în două, toacă broccoli, ardeii în pătrate groase. Mai departe, feliază cârnații, în rondele potrivit de groase.


Pasul 3 - Asamblează tava rapidă cu legume și cârnați
 

Așează toate legumele și feliile de cârnați în tava de copt. Presară ulei de măsline și toate condimentele deasupra. Amestecă legumele și cârnații, iar apoi apasă cu lingura pentru a tasa și omogeniza puțin compoziția.


Pasul 4 - Lasă la copt tava cu legume și cârnați
 

Așează tava asamblată în cuptorul preincins și las-o acolo timp de 15 minute. Scoate-o apoi din cuptor și agit-o puțin. Dă-o din nou la cuptor pentru încă 10-15 minute sau până când legumele se frăgezesc suficient de bine și cârnații se rumenesc frumos.


Pasul 5 - Servire tavă rapidă cu legume și cârnați
 

Dacă dorești, poți presăra parmezan proaspăt răzuit peste legume și cârnați, imediat ce scoți tava din cuptor. Poți servi cu orez sau quinoa și pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!

 

 

În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.

Comentarii

Articole similare

Carnati de Craciun
Carnati de Craciun
Cum ar fi o masa romaneasca de Craciun fara Carnati de Craciun? Incompleta. Iar daca ai disponibilitatea sa-i prepari in casa, te asiguram ca vor fi mult mai gustosi decat cei pe care il gasesti in...
Supa de Lasagna
Supa de Lasagna
Iata o supa distractiva care iti poate tine de cald in zilele reci de toamna. Nu stiu cum esti tu, dar noi adoram o lasagna buna. Aceasta este o versiune descompusa si apoi re-compusa in supa. Este...
Paine simpla de casa
Paine simpla de casa
Cand iti este dor de mirosul de paine facuta in casa, incearca aceasta reteta. Este usoara. Urmeaza pasii de mai jos pentru a obtine o paine simpla de casa, moale si pufoasa pe dinauntru, cu o crusta...