3 Retete irezistibile cu carne de vita

Ce beneficii poate aduce consumul carnii de vita?


Esti fan al preparatelor care contin carne de vita? Afla ca, astfel de preparate nu sunt doar delicioase, ci pot fi si foarte sanatoase! Carnea de vita este o sursa foarte buna de proteine si contine multe vitamine si minerale benefice pentru organismul nostru.


In acelasi timp, carnea de vita are si un continut ridicat de fier, ceea ce o face foarte sanatoasa pentru  corpul nostru. In lipsa consumului corespunzator de fier, corpul nostru poate ajunge sa sufere de afectiuni precum anemia.


De ce e bine sa gati acasa?


Daca iti doresti o viata cat mai sanatoasa din punct de vedere al alimentatiei, e recomandat, ca din cand in cand, sa consumi si carne de vita. Si mai ales, sa incepi sa detii controlul alimentelor pe care le consumi, incercand sa gatesti acasa.


Adu niste oale de gatit langa tine si incepe sa gatesti acasa! Daca vrei sa mananci mancare gustoasa si sanatoasa, o vei putea face doar incepand sa iti prepari singur mancarea! Asa ca, nu sta prea mult pe ganduri!


Am pregatit pentru tine 3 retete delicioase cu carne de vita, de care s- ar putea sa nu te mai saturi! Daca esti curios, nu trebuie decat sa citesti mai departe.


Ardei umplut cu carne de vita


Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:


8 ardei grasi medii

6 rosii medii

3 cepe

1 morcov mediu

400 g carne tocata de vita

100 g orez


Pentru inceput, va trebui sa toci marunt ceapa, morcovul, rosiile si unul dintre ardei. Jumatate din cantitatea de ceapa si tot morcovul tocat il vei pune la calit intr- o tigaie. Cand incep sa se rumeneasca, adaugi si carnea tocata.


Mesteci in aceasta compozitie si incerci sa faramitezi cat mai bine carnea. O vei lasa pe foc, pana ce carnea o sa isi schimbe culoarea si o sa para ca e gatita. Torni apoi orezul, impreuna cu o cana de apa si mai lasi in tigaie inca 3- 4 minute.


Va trebui apoi sa cureti restul ardeilor in interior, astfel incat sa nu mai aiba deloc seminte. Le vei face doar niste gauri mici, asemanatoare unor dopuri, in asa fel incat sa nu ii rupi si sa ii poti umple mai tarziu cu compozitia pe care ai preparat- o.


Dupa ce ai curatat ardeiul, il vei umple bine cu compozitie. Separat, intr- o oala, vei pune la calit restul de ceapa si ardeiul tocat marunt. Le vei lasa pana ce se rumenesc, iar apoi vei pune si rosiile tocate.


Lasi pe foc, pana ce rosiile sunt gatite, iar apoi, adaugi ardeii umpluti si ii coplesesti cu apa. Cand ardeiul in care sta compozitia va fi gatit, atunci va fi gata si mancarea.


Lasagna cu carne de vita


Daca doresti sa prepari lasagna, in vor trebui urmatoarele ingredienete:


450 g carne tocata de vita

700 g rosii proaspete

400 g branza ricotta

10 foi lasagna

70 g parmezan

2 oua

1 ceapa


Intr- o tigaie, vei pune ceapa, tocata marunt. O vei lasa la calit, iar apoi vei pune peste ea, carnea tocata. Mesteci in tigaie si incerci sa faramitezi cat mai bine bucatelele de carne, astfei incat carnea sa fie gatita peste tot.


Separat, vei fierbe niste apa, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, o vei lua de pe foc si vei adauga rosiile intregi in ea. Le vei lasa in apa maxim 1-2 minute. In acest fel le vei putea curata pielitele usor. Dupa ce le cureti de piele, le vei toca marunt si le vei adauga in amestecul de carne tocata.


Consistenta acestui sos va trebui sa fie putin apoasa, deoarece, atunci cand vei baga tava la cuptor, foile de lasagna vor avea nevoie de apa din el ca sa se gateasca.


Ungi apoi cu putin unt o tava pentru cuptor. Ulterior, vei pune un strat de foi de lasagna (nefierte anterior) si unul de compozitie, apoi iar un strat de foi si tot asa, pana la terminarea compozitiei.


Separat, intr- un bol, amesteci branza cu parmezanul si ouale, pana ce ajung sa se omogenizeze. Apoi torni compozitia deasupra tavii in care ai pus foile si carnea si bagi tava la cuptor.


Preparatul ar trebui sa stea la cuptor aproximativ 40 de minute, la 190 de grade, insa timpul poate fi mai mare sau mai mic in functie de cuptor sau tava folosita. Pentru a verifica mai usor daca lasagna este gata, poti incerca foile cu o fruculita, pentru a vedea daca s- au inmuiat suficient.

In cazul in care compozitia din interiorul foilor a devenit foarte consistenta, iar foile sunt inca tari, poti sa mai adaugi putina apa.


 

Tocanita cu carne de vita


Pentru tocanita, vei avea nevoie de:


500 g carne de vita slaba

3 rosii mari

4 cepe mari

1 ardei gras

1 morcov mare

200 g mazare

2 catei de usturoi


Pentru inceput, va trebui sa toci ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile si sa dai morcovul pe razatoare. Carnea de vita se va fierbe separat si va fi apoi taiata cubulete, pentru a avea un aspect frumos in tocanita.


Separat, intr- o oala, vei pune ceapa tocata si morcovul ras. Le vei lasa la calit, iar apoi vei adauga si ardeiul tocat marunt. Cand legumele s- au patruns adaugi si rosiile, si le lasi pana ce prind consistenta unei tocanite.


Daca focul e prea puternic, iar compozitia devine prea consistenta, poti sa mai adaugi niste apa. Pentru ca rosiile sa nu fie acide, poti adauga si un varf de lingurita de zahar.


Cand si rosiile sunt gata, vei adauga si usturoiul, mazarea si carnea tocata cubulete. Lasi mancarea pe foc, pana ce se fierbe bine mazarea.


Pentru toate aceste retete, vei adauga condimente dupa gust. De asemenea, este recomandat ca, pentru fiecare in parte, sa folosesti o carne de vita mai slaba si sa folosesti o cantitate mica de ulei atunci cand calesti legumele si carnea.


Acestea au fost cele 3 retete! Tu esti fan al carnii de vita? Crezi ca vei incerca sa faci aceste retete candva? Daca ti s- au parut folositoare, ne poti spune lasand un comentariu.

 

 

 

 

Comentarii