O reteta care te va cuceri de la prima incercare. Este gustoasa, usor de preparat si perfecta pentru o dieta echilibrata. Ai nevoie de cateva ingrediente, asa ca hai sa trecem la treaba.
Pentru doua portii ai nevoie de:
120 g orez cu bob mare
1 ceapa
1000 ml vin alb
6-7 ciuperci mari
500 ml supa de legume
100 g parmezan
50g unt
ulei de măsline
sare, piper
Mod de preparare:
Incinge o tigaie si adauga uleiul de masline si apoi adauga ceapa la calit pana devine transparenta. Adauga apoi orezul spalat si lasa-l sa absoarba sa se caleasca putin, apoi adauga vinul si lasa sa fiarba la foc mic, pana se evapora.
Incepe sa adaugi apoi cate un polonic din supa de legume pana ce orezul este aproape gatit, amestecand periodic si completand cu supa cand aceasta scade. Cand este aproape gatit, adauga si ciupercile taiate cubulete si continua sa gatesti orezul, adaugand cate un polonic de supa daca mai este nevoie. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Cand orezul este gatit, opreste focul. Si adauga untul direct de la frigider si parmezanul ras, amestecand activ pentru a se topi cele din urma. Pofta buna!
Comentarii