Ai înțeles bine: este vorba despre unt din mere! Dacă nu ai făcut până acum această rețeta, este timpul să experimentezi ceva nou. Se realizează ridicol de ușor. Decojirea și felierea merelor necesită ceva timp, dar restul este floare la ureche. Vei obtine 1,1 kg de unt de mere.
- 2 kg mere
- 3 cesti cidru de mere
- 1 ¼ ceasca zahar brun light
- ½ linguriță(e) sare
- 1 lingură(i) suc de lamaie
- 1 linguriță(e) scortisoara
- 1 lingură(i) extract de vanilie
- ¼ linguriță(e) nucsoara
Pasul 1 - Pregătirea cuptorului pentru Unt din mere
Încălzești cuptorul în prealabil până la 120 grade Celsius.
Pasul 2 - Calești merele într-o oală
Într-o oală mai mare, amestecă merele, cidrul de mere, zahărul brun și sarea. Așează compoziția pe foc, la temperatură medie. După ce se încinge oala, reduci focul la mic, o acoperi și lași amestecul să se gătească timp de 30 de minute, amestecând la fiecare câteva minute.
Pasul 3 - Adaugi condimentele pentru Unt din mere
Ia oală de pe foc și adaugă acum sucul de lămâie, scorțișoara, nucșoara și vanilia.
Pasul 4 - Pasarea merelor
În continuare vei avea nevoie de blender pentru a face un piure de mere. Activează blenderul până când toate bucățile de mere sunt bine pasate. Desigur, dacă îți place să găsești bucățele mici de mere în untul rezultat, te poți opri din pasat înainte ca toată compoziția să devină 100% fină.
Poți pasa merele direct în oală sau în bolul blenderului, după ce transferi merele în acesta.
Pasul 5 - Coacerea untului din mere la cuptor
Oala fără capac se introduce la cuptor și se lasă acolo pentru circa 3 - 4 ore. Din 30 în 30 de minute, trebuie să revii și să amesteci în compoziție pentru a preveni lipirea. Totuși, timpul de coacere diferă în funcție de preferințele tale, de cuptor și de soiul merelor. Cu cât vei coace untul mai mult, cu atât va deveni mai gros și mai închis la culoare.
Pasul 6 - Servire Unt din mere
După coacere, oala se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se transferă într-un recipient etanș. Se pune la frigider timp de două săptămâni. Se poate servi pe felii de toast, brioșe sau biscuiți.
Poftă bună!
Comentarii