Pentru a transforma banala friptura intr-un preparat delicios si sofisticat, este nevoie de foarte putin efort. Un sos delicios, adaugat peste friptura, o poate face savuroasa si ii poate da un gust inedit. Si, desi majoritatea oamenilor sunt obisnuiti sa incerce sosurile clasice, pe baza de usturoi sau legume, nici sosurile dulci, preparate din fructe, nu ar trebui ignorate.
Adesea, gustul sarat al carnii, se poate echilibra perfect cu un sos dulce, iar utilizarea acestor tipuri de sosuri, a devenit destul de populara in special atunci cand e vorba de preparatele din carne de rata.
Astazi, dorim sa iti prezentam un sos de mere, dulce-acrisor, potrivit atat preparatelor din carne de rata, cat si al altor retete, gatite cu alt tip de carne. Iata ce trebuie sa faci pentru un sos perfect!
Ingrediente
3 mere mari
30 g unt
100 g smantana
zeama de la o jumatate de lamaie
½ legatura patrunjel
Mod de pregatire
Pentru inceput, curata cele 3 mere de coaja si de semintele din mijloc, spala-le bine si apoi taie-le in bucati mici, sau da-le pe razatoare. Cand ai terminat cu taiatul merelor, ia o tigaie si pune-o pe foc. Adauga intreaga cantitate de unt, las-o sa se topeasca, apoi adauga si merele.
Amestecul va trebui sa stea la foc mic, pana cand merele sunt complet gatite. Pentru a nu se arde, amesteca in tigaie periodic. Daca focul este totusi prea puternic, adauga si o ceasca plina cu apa.
Cand merele s-au gatit, ia tigaia de pe foc si adauga toata smantana. Amesteca pana cand compozitia devine omogena, apoi pune iar pe foc, pentru inca un minut, continuand sa amesteci.
La final, adauga zeama de lameie si condimente dupa gust. Toarna compozitia intr-un castron, si toaca marunt patrunjelul. Adauga intreaga cantitate de patrunjel in bol si amesteca pana se omogenizeaza totul, iar sosul este gata!
Sa ai pofta si spor la gatit!
Comentarii