In zilele reci, o prajitura sau niste briose cu mar copt ne aduc cu un pas mai aproape de zilele de sarbatoare. Aminteste-ti de preparate bunicii de acest gen care aveau o aroma inedita si speciala.
Acum poti incerca si tu cele mai delicioase briose cu mar copt si topping crispy de care se va indragosti intreaga familie.
TIMP DE PREPARARE30 minute
TIMP TOTAL45 minute
Briose
300 gr faina
1 mar copt
330 gr zahar
2 linguriță(e) scortisoara
1 vârf sare
1 lingură(i) praf de copt
1 linguriță(e) esenta de vanilie
1 ou
130 gr piure de mere
250 ml suc de mere
120 gr iaurt
Topping crispy
60 gr faina
110 gr zahar brun
120 gr unt
20 gr ovaz
1 linguriță(e) scortisoara
Glazura
120 gr zahar pudra
1 lingură(i) coaja rasa de lamaie
2 lingură(i) suc de lamaie
Pasul 1 - Pregatirea cuptorului
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregatirea blatului
Intr-un bol generos amesteca faina cu praful de copt, marul, scortisoara, zahrul, sarea. Omogenizeaza bine ingredientele si ulterior, incorporeaza bucatile de mar, ouale, iaurtul si sucul de mere. Cu ajutorul unui tel mixeaza toate ingredientele impreuna.
Pasul 3 - Pregatirea topping-ului crispy
Intr-un bol omogenizeaza faina, zaharul, ovazul, untul si scortisoara. Foloseste-te de o furculita pentru a omogeniza amestecul fara a-l faramita foarte tare, oferindu-i o textura usor crunchy.
Pasul 4 - Pregatirea glazurii
Intr-un alt bol transfera zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si zaharul pudra. Omogenizeaza si da amestecul deoparte.
Pasul 5 - Coacerea brioselor
Ia o forma de briose in care sa adaugi forme de silicon/hartie sau la care sa-i ungi fiecare forma cu unt. Apoi adauga din blatul obtinut si completeaza cu cate o lingurita de topping crispy.
Da briosele la cuptor pentru jumatate de ora.
Pasul 6 - Servire
Cand briosele sunt gata, scoate-le din cuptor si presara deasupra glazura de la pasul 4.
Pofta buna!
Comentarii