Iata o reteta perfecta pentru vara sau toamna: mere coapte cu scortisoara. Este perfecta pentru mic dejun sau pentru o gustare dulce. Sunt usor de preparat si extrem de aromate, datorita scortisoarei.
4 mere
2 lingură(i) unt topit
2 lingură(i) sirop artar
½ cana ovaz
¼ cana lapte
1 linguriță(e) scortisoara
1 cana nuci
sirop de caramel sau alt sos pentru topping
Pasul 1 – Pregatiti cuptorul pentru mere coapte cu scortisoara
Preîncălziți cuptorul la 280 grade Celsius.
Pasul 2 – Pregatiti merele
Îndepărtați codita, taiati merele in doua si eliminati semintele. Pastrati o parte din miez pe care il tocati.
Pasul 3 – Formati umplutura pentru mere coapte cu scortisoara
Amestecati untul, siropul de arțar, ovăzul, merele rămase tocate, jumătate din cantitatea de nuci, scorțișoara și laptele de migdale într-un bol mic.
Pasul 4 – Umpleti merele
Umpleți fiecare măr umplutura obtinuta și asezati-le pe rand într-o cratita sau tava de copt la cuptor. Presarati deasupra nucile ramase.
Pasul 5 – Coaceti si serviti mere coapte cu scortisoara
Coaceți merele în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30-35 de minute, până când devin moi și nucile sunt prăjite. Lasati-le să se răcească aproximativ 5 minute înainte de servire.
Serviți exact asa sau cu înghețată.
Pofta buna!
Comentarii