Tocmai ce te-ai hotarat sa devii vegan. Iti doresti la nebunie sa renunti la tot ce inseamna, carne, lapte, oua sau alte produse ce provin de la animale, insa, la dulciuri te gandesti ca iti va fi cel mai greu sa renunti. Ce te faci fara prajiturile tale favorite? Acum rar mai gasesti cate un baton cu ciocolata prin magazine, care sa nu contina ou sau lapte.
Insa, nu te speria! Gatitul prajiturilor chiar la tine acasa, va fi mereu o solutie. Pastreaza-ti calmul si tine prin apropiere o tava cuptor, fiindca avem pentru tine o reteta delicioasa si simpla de negrese vegane! Iata de ce anume vei avea nevoie pentru pregatirea acestui desert si care sunt pasii de urmat.
Ingrediente
2 linguri seminte de in
250 g ciocolata neagra, vegana
300 g zahar
2 lingurite cafea instant (NU cafea macinata)
100 ml ulei de samburi de struguri
150 g faina
100 g migdale macinate
70 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 esenta de rom
Mod de preparare
Pentru inceput, va trebui sa dai prin rasnita semintele de in, apoi sa le amesteci cu cateva linguri de apa (7-8 linguri). Semintele de in, vor prinde o textura gelatinoasa odata ce vor lua contact cu apa. Acestea sunt folosite, deoarece seamana ca si consistenta cu ouale, ajutand compozitia sa se lege mai bine.
Dupa ce ai terminat cu semintele de in, va trebui sa te ocupi de prepararea unui sirop, din toata cantitatea de zahar existenta in lista de ingrediente. Pune intr-o cratita cele 300 g zahar si copleseste-o cu apa (aprox 250 ml apa). Lasa pe foc pana ce zaharul se dizolva complet si incepe sa dea in clocot. Amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde.
Cat timp siropul de zahar se raceste, ia un bol si cerne toata faina, pentru a nu exista cocoloase. Pune peste faina intreaga cantitate de cacao, praful de copt, apoi pune si migdalele macinate. Cu ajutorul unui tel, amesteca bine toate aceste 4 ingrediente. Adauga apoi semintele de in care au stat la hidratat, esenta de rom, cafeaua instant si siropul facut din zahar.
Ai mare grija, insa! Nu trebuie sa te apuci de prepararea compozitiei pana ce siropul de zahar nu s-a racit. Vei putea sa il torni, abia cand acesta este doar caldut. Dupa ce ai pus toate ingredientele pe care ti le-am enumerat, in bol, va trebui sa amesteci foarte bine. Daca ti se pare dificil, te poti folosi de un mixer in locul telului.
Cand toate ingredientele s-au incorporat, toaca marunt ciocolata, cu ajutorul unui cutit, si adaug-o si pe aceasta in bol. Unge apoi o tava cuptor cu putin ulei si pune si o foaie de copt, ca sa poti scoate prajitura mai usor.
Toarna compozitia in tava si lasa la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade. Ca totul sa mearga mai rapid, incearca sa iti aduci aminte sa pornesti cuptorul cu aproximativ 10 minute inainte, pentru a fi deja cald atunci cand introduci prajitura.
Sa ai pofta!
Comentarii