Aceste Bruschete de pui sunt o încântare. Un fel de mâncare Italian, energic și sățios. Deși, aparent fantezistă, această rețetă este extrem de ușor de preparat. Și, îți recomandăm să servești bruschetele pe un pat de cuscus sau quinoa.
- 4 bucati piept de pui, crestate
- ½ cana faina
- 2 oua
- 2 lingură(i) unt topit
- ¼ cana pesmet
- ¼ cana parmezan
- 1 linguriță(e) cu varf de patrunjel uscat
- 2 rosii medii, feliate
- 2 catei usturoi, zdrobiti
- 1 ½ lingură(i) ulei de masline
- busuioc verde tocat
- sare
- piper
Pasul 1 - Pregătești cuptorul
Prima dată preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius.
Pasul 2 - Pregătești bolurile cu făină și ouă
Pui făină într-un bol și ouăle într-un bol separat. Bați cele două ouă cât mai bine.
Pasul 3 - Pregătești sosul de pesmet/ parmezan
Într-un bol mai mic, amesteci untul, pesmetul, fulgii de pătrunjel tocat și parmezanul. Lași deoparte.
Pasul 4 - Așezi bucățile de pui în tava de copt
Înmoi fiecare bucată de pui în făină, astfel încât să fie bine acoperită pe fiecare parte. După aceea, o scufunzi în ouăle bătute, cât mai omogen. Continui la fel cu toate bucățile de pui, pe care le așezi apoi în tava de copt, tapetata cu hârtie de copt sau unsă cu ulei. Presară deasupra amestecul de pesmet/ parmezan.
Pasul 5 - Prepararea puiului
Puiul se coace în cuptor timp de circa 35 - 40 de minute sau până când este bine pătruns pe toate părțile.
Pasul 6 - Pregătirea bruschetelor
Cât timp se coace puiul, pregătești bruschetele. Pentru aceasta, amestecă roșiile tăiate cubulețe, cu usturoiul tocat, busuiocul mărunțit, uleiul de măsline până când totul devine omogen.
Pasul 7 - Montare Bruschete de pui
Când puiul este gătit, așezi pe bucățele amestecul de roșii și dai din nou în cuptor pentru încă 5 minute.
Pasul 8 - Servire Bruschete de pui
Scoți bruschetele de pui din cuptor și le lași să se răcească. Presari peste ele puțin parmezan ras și se pot servi.
Poftă bună!
Comentarii