Bruschete caprese sunt o alegere ideala pentru verile insorite atunci cand vreti sa iesiti cu prietenii sau cu familia la iarba verde si sa savurati o hrana rapida si delicioasa. Carnea suculenta dar si crispy in acelasi timp se combina perfect cu legume proaspete si cu un pahar de vin rosu.
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL35 minute
Pentru pui
1 cana otet balsamic
2 lingură(i) miere
4 piepti de pui fara os
1 lingură(i) ulei de masline
sare si piper
1 linguriță(e) pudra usturoi
1 linguriță(e) ierburi aromate
4 felii mozzarella
Pentru bruschette
3 rosii taiate felii
¼ cana busuioc proaspat taiat
1 cana mozzarella
sare si piper
1 linguriță(e) pudra usturoi
otet balsamic
Pasul 1 - Prepararea mix-ului caprese
Incepe prin pregatirea mixului caprese reprezentat din amestecul de rosii taiate cubulete mici, mozzarela si busuioc proaspat.
Pasul doi - Pregatirea carnii
Incalziti gratarul si adaugati carnea la gatit, intr-o tigaie grill. Prajiti puiul pe o parte si pe alta timp de aproximativ 6-8 minute (pe fiecare fata). In timpul gatirii ungeti fiecare fateta cu sos balsamic.
Pasul 3 - Pregatirea sosului balsamic
Intr-un vas se adauga otet balsamic, miere si foi de dafin (dupa preferinta si alte condimente). Se pune la foc pana acesta scade si se transforma intr-un sirop.
Pasul 4 - Adaugarea branzei
Cand puiul este gata, adaugati bucati de branza deasupra fiecarei bucati si gatiti pana branza se topeste.
Pasul 5 - Servire
Pe bucati de paine se adauga puiu si mix caprese deasupra si se serveste ca atare.
Pofta buna!
Comentarii