Reteta de post: ciuperci umplute, gatite la cuptor

Cand iti doresti sa tii post, ciupercile sunt perfecte pentru a-ti potoli foamea. Gatite la cuptor, acestea sunt si foarte sanatoase, si, mancate alaturi de cateva bruschete, si ele de post, pot fi suficiente pentru masa de pranz.

Mod de preparare

Daca doresti sa prepari aceasta reteta, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

30 ciuperci champignon, de dimensiune medie (cu tot cu codite)

1 ceapa

jumatate de morcov

jumatate ardei kapia

jumatate legatura marar proaspat

branza tofu

Pentru a preparara aceasta reteta, trebuie mai intai sa te ocupi de curatarea ciupercilor. Rupe fiecare coada in parte si curata cu atentie pielea ce se afla pe palariile ciupercilor. Poarta-te, insa, delicat, pentru a nu le rupe. Spala apoi atat cozile rezultate, cat si palariile, apoi lasa-le putin sa se scurga.

Cozile ciupercilor, vor trebui tocate marunt, la fel si ceapa, ardeiul si mararul. Morcovul va trebui dat pe razatoarea mica. Dupa ce tai toate aceste legume si dai si morcovul pe razatoare, pune toate aceste ingrediente intr-o tigaie, alaturi de putin ulei de masline si caleste-le pana incep sa se rumeneasca.

Inainte de a opri focul, adauga si sare si condimente dupa gust, pentru ca amestecul sa fie si mai delicios. Ia apoi fiecare palarie in parte si umple-o bine cu compozitia pe care ai preparat-o in tigaie.

Cand ai terminat de umplut, aseaza toate palariile pe o tava, pe care, in prealabil, ai stropit-o cu cateva picaturi de ulei. Deasupra fiecarei palarii adauga cate o felie subtire de branza tofu. Lasa apoi la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.

Fiindca puterea cuptorului poate sa difere, timpul de coacere poate varia, asa ca, cel mai evident mod pentru a-ti da seama ca ciupercile sunt gata, este culoarea lor, dar si felul in care arata branza tofu. Cand acestea s-au preparat complet, vor avea o culoare maro-inchis, iar branza tofu va fi topita.

De asemenea, daca ti-a mai ramas compozitie in tigaie, nu este cazul sa o arunci, fiindca aceasta este delicoasa si intinsa pe paine. Asa ca, o poti pastra intr-un recipient si o poti baga in frigider, pentru o alta masa, ori pentru o mica gustare.

Ce poti manca alaturi de ciupercile umplute?

Daca esti sigur ca nu te vei satura doar cu ciupercile, poti servi alaturi de acestea si cateva bruschete simple. Prajeste cateva felii de paine, in toaster, iar apoi toaca marunt o rosie. Intinde rosia tocata pe feliile de paine si pune deasupra si un praf de sare si putin busuioc uscat, faramitat cu degetele. Se vor potrivi la fix cu ciupercile umplute!

Ciupercile umplute, pot fi servite atat fierbinti cat si reci, din acest motiv, pot fi si o gustare ideala, deoarece nu isi pierd aroma si textura odata ce s-au racit. Poti chiar sa pui cateva si in pachetul pentru scoala al copiilor, fiind o gustare delicioasa si sanatoasa!

Sa ai pofta si sa gatesti cu mult spor si drag!

 

 

Comentarii