Primavara este aici asa ca o salata satioasa, hranitoare si in acelasi timp super gustoasa este binevenita. Astazi iti propunem o portie de sanatate si te invitam la masa cu o salata nicoise cu sparanghel. Ai nevoie de putine ingrediente dar rezultatul iti va bucura papilele gustative. Hai sa trecem la treaba.
Ai nevoie de:
10 tije de sparanghel verde
3 oua fierte tari taiate in sferturi
1 conserva de ton
1 salata verde spalata si rupta cu mana
2 rosii
100 g branza feta
1 ceapa rosie mica
2-3 catei de usturoi
½ lamaie
Pentru dressing:
2 lgt mustar dijon
2 lg ulei
1 lg otet
Sare si piper dupa gust
Cum se prepara:
Incinge o tigaie si adauga putin ulei. Adauga cateii de usturoi presati si apoi tijele de sparanghel pe care l-ai spalat si curatat de capetele fibroase. Presara putin sare si caleste sparanghelul pe toate partile. Stropeste apoi cu putina lamaie si cand s-a fragezit, scoate-l pe o farfurie.
Intr-un bol adanc, adauga frunzele de salata pe care ai spalat-o si rupe-le cu mana. Adauga felii de rosii, sferturile de ou, branza feta maruntita, ceapa rosie taiata dupa gust, tonul scurs din conserva si sparanghelul. Asezoneaza cu dressingul obtinut si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Lasa bolul de salata la frigider pentru aproximativ 10 minute si apoi asaza-te la masa. Pofta buna!
Comentarii