Salata de icre – Ce trebuie sa faci daca vrei sa-ti iasa perfect?

E drept ca poti cumpara cu usurinta de la magazin. Insa, ce se poate compara ca si gust cu ceea ce faci chiar tu, cu propriile maini? La fel stau lucrurile si atunci cand vorbim de salata de icre. Este adevarat ca si cea cumparata, gata facuta, este delicioasa, insa, la fel de adevarat este ca cea gatita in casa este si mai buna!

Insa, pe cat pare de simplu de facut, pe atat este de complicat. Atunci cand vine vorba de salata de icre, exista multe lucruri pe care s-ar putea sa le faci incorect, din cauza carora, aceasta sa ajunga sa se taie.

Asa ca, daca patesti destul de des sa ti se taie salata de icre, iata cateva lucruri pe care s-ar putea sa le faci gresit.

1.Nu bati icrele suficient cu mixerul

Inainte de a adauga ulei, apa minerala, lamaie sau orice alt ingredient, icrele trebuie batute cu un mixer, pentru cateva minute. Daca nu vei face acest lucru, si vei adauga mai intai ulei, sau orice altceva, icrele se vor taia aproape sigur.

Pentru a evita ca salata ta sa se taie, pune icrele simple, intr-un bol destul de incapator, si amesteca-le bine cu mixerul, pana ce isi schimba consistenta si devin mult mai albicioase. Dupa scurgerea celor cateva minute, poti incepe sa pui si ulei si alte ingrediente.

2.Nu ai scurs miezul de paine, sau grisul este prea moale

Atunci cand gatesti salata de icre, este necesar ca printre ingrediente sa se afle si painea inmuiata in lapte sau apa, ori grisul fiert in apa sau lapte. Aceste ingrediente sunt folosite, pentru ca salata sa fie mai pufoasa. Cu toate acestea, insa, daca faci greseala de a nu stoarce miezul de paine suficient, sau de a face grisul prea moale, salata nu o sa aiba consistenta potrivita la final.

De aceea, va trebui sa ai mare grija, orice varianta ai alege. Fie ca folosesti gris, fie ca folosesti paine inmuiata, ai grija ca acestea sa fie suficient de solide, pentru a nu taia salata.

3.Adaugi prea mult ulei sau apa dintr-o data

Salata de icre, este destul de asemanatoare maionezei, deoarece, in ambele cazuri, exista posibilitatea sa gresesti si sa o faci sa se taie. Atat in compozitia maionezei, cat si in cea a salatei de icre, se adauga o cantitate destul de mare de ulei.

De aceea, atunci cand adaugi uleiul, va trebui sa fii atent la cantitatea pe care o pui. Uleiul va trebui adaugat in cantitati mici, urmand ca dupa adugare sa mesteci cu mixerul suficient de mult incat acesta sa se incorporeze in compozitie. Abia dupa ce se intampla acest lucru, vei putea adauga o noua cantitate de ulei.

Si cand vine vorba de adaugarea apei minerale, va trebui procedat in acelasi mod. Trebuie sa pui putina si sa adaugi treptat, continuand sa incorporezi cu mixerul, pentru a nu taia salata de icre. De asemenea, pentru a evita orice urma de pericol, este necesar sa mesteci in aceeasi directie.

4.Asigura-te ca icrele sunt proaspete si de calitate

Un alt motiv pentru care ti s-a taiat salata de icre, ar putea fi aceea ca, icrele nu mai sunt bune. Cand cumperi icre, asigura-te ca locul de unde le iei, este unul de incredere. Daca le vei cumpara pe cele la cutie, uita-te cu atentie la termenul de valabilitate.

De asemenea, nu le tine in caldura. Ai grija ca, daca le scoti din frigiderul magazinului, sa nu le tii intr-un loc calduros pana ce ajungi cu ele acasa si le gatesti. Daca stii ca va mai dura cateva ore pana sa te apuci sa le prepari, baga-le tot timpul la frigider, pentru a nu le rupe lantul frigorific.

Acestea sunt 4 motive, pentru care salata de icre s-ar putea sa ti se fi taiat. Stai pe aproape, daca iti doresti sa afli si o reteta de salata de icre, fiindca vom pregati una in curand!

 

 

Comentarii