O salata de sezon, cu un gust special, foarte usor de pregatit si o idee buna atat pentru pranz cat si pentru o cina usoara. Ai nevoie de cateva ingrediente care iti vor ajunge pentru a pregati salata de cateva ori. Ti-am pregatit modul de preparare, pas cu pas.
Ai nevoie de:
Mix de salata (la alegere)
1-2 pere bine coapte
50 g branza Roquefort
50 g nuci
2 linguri de miere
Ulei de masline
Otet balsamic
20 g unt
Cum se prepara:
Spala bine frunzele de salata si lasa-le sa se usuce. Apoi taie perele in jumatati si curata-le de seminte, dupa care feliaza fiecare jumatate.
Intr-o tigaie, adauga untul, mierea si putin otet balsamic si caleste feliile de pere pana se rumenesc pe ambele parti. Apoi scoate-le pe o farfurie. E vremea sa ne ocupam de nuci. Taie-le in bucati si caramelizeaza-le in tigaie, in sosul ramas de la pere.
Intr-un bol de salata, adauga frunzele de salata rupte in bucati cu mana, perele si nucile caramelizate si bucatele de branza Roquefort.
Asezoneaza dupa gust cu putin ulei de masline, otet balsamic si un strop de sare. Pofta buna!
O salata de sezon, cu un gust special, foarte usor de pregatit si o idee buna atat pentru pranz cat si pentru o cina usoara. Ai nevoie de cateva ingrediente care iti vor ajunge pentru a pregati...
14 oct. 2021
Comentarii