Burger vegan cu dovleac

Daca esti vegetarian sau tii post, aceasta reteta de burgeri cu dovleac si orez este perfecta pentru un pranz super delicios si satios. Ai nevoie de foarte putine ingrediente si se pregateste foarte usor. Daca ai pofta de un burger, atunci trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta.

 

Ai nevoie de:

Pentru doua portii:

300 g dovleac

80 g orez

1 lgt de turmeric

1 lgt boia afumata

1 lg faina

1 catel de usturoi

Chili

 

Cum se prepara:

Pentru inceput, fierbe orezul conform instructionilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, condimenteaza-l cu turmeric, boia, usturoi si chili dupa gust si lasa-l la gatit. Cat timp orezul fierbe, curata si taie cuburi dobleacul si coace-l la cuptor pe foaie de copt pentru aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius.

Cand este gata, blenduieste dovleacul cu ajutorul unui blender de masa. Adauga si orezul si mai blenduieste putin. Condimenteaza amestecul dupa gust. Apoi asaza amestecul obtinut intr-un vas pe care lasa-l la frigider pentru aproximativ 10 minute.

Dupa care, scoate vasul de la frigider si adauga faina si omogenizeaza cu ajutorul unei spatula. Cu ajutorul unei linguri si mainile umezite, formeaza hambugeri de dovleac, formand bile egale pe care le presezi apoi cu podul palmei.

Incinge o tigaie grill pe care o ungi cu putin ulei si gateste burgerii la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte. Serveste apoi burgerii in chifle cu salata si legumele preferate, langa o garniture de cartofi dulci aromatic copti la cuptor. Pofta buna!

Comentarii