Tortillas mexicane de porumb

Cea mai bună rețetă de tortillas mexicane făcute în casă. Chiar mai bune decât cele pe care le găsești în magazin. Și le poți pune la frigider pentru încă 10 zile.
 

TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră 5 minute
TIMP DE PREPARARE 10 minute
TIMP TOTAL 1 oră 15 minute

 

 

  •  2 cani faina masa harina
  •  ⅔ linguriță(e) sare
  •  1 ½ cani apa fierbinte ( si mai mult, daca este cazul)

 

 

Pasul 1 - Începi prepararea aluatului
 

Adaugă 2 căni de făină de porumb masa harina și 2/ 3 lingurițe de sare într-un bol mare. Amestecă folosind o lingură, pentru că această compoziție să fie cât mai omogenă.


Pasul 2 - Prepari aluatul pentru tortillas mexicane de porumb
 

Torna 1 1/2 căni de apă caldă și o linguriță de ulei de măsline în vas și amesteci până când toată apă este absorbită. Cu mâinile, formezi un aluat într-o bilă mare. Aluatul trebuie să fie consistent și ferm la atingere. Nu trebuie să fie uscat sau super lipicios. Dacă este prea uscat, adaugă mai multă apă în cantități mici, până când aluatul devine mai consistent și nu se sfarâmă.


Pasul 3 - Lasă aluatul să se odihnească
 

Pune bilă de aluat în vas și acoper-o cu un prosop curat de bucătărie sau cu o folie de plastic. Lasă aluatul să se odihnească 20 de minute. Acest lucru te va ajuta să te asiguri că toată apa este absorbită.


Pasul 4 - Formează 12 bile din aluat
 

Împarte aluatul în 12 bucăți egale. Formează din fiecare bucată câte o bilă în palme și așează-le în vas. Acoperă vasul cu un prosop curat de bucătărie sau cu folie de plastic pentru ca bilele să se mențină umede în timp ce lucrezi.


Pasul 5 - Încinge tigaia și formează Tortillas mexicane de porumb
 

Preîncălzește o tigaie mare antiaderenta, la foc mediu - înalt. Dacă ai o presă pentru tortilla o poți folosi pentru a obține turtele subțiri pe care urmează să le prăjești.
Dacă nu ai o presă, poți folosi o farfurie mare pentru aplatizarea aluatului între două foi de hârtie de copt.


Pasul 6 - Prăjești tortillas mexicane de porumb
 

Tortillas se prăjesc pe tigaia încinsă timp de 20 de secunde. Se întorc pe partea cealaltă și se lasă încă 20 de secunde. Întoarce-le din nou și lasă-le să se gătească pentru încă 40 de secunde sau până când încep să se umfle și să se rumenească puțin. Mai întoarce-le pentru ultima dată și lasă-le să se rumeneasca și pe partea cealaltă. Ar trebui să prăjești tortillas câte una în tigaia încinsă.
Când o tortilla este gata, aseaz-o într-un prosop curat de bucătărie pentru a o menține caldă și continuă să le prăjești și pe celelalte.


Pasul 7 - Servire tortillas mexicane de porumb
 

Tortillas din făină de porumb se servesc imediat sau se depozitează într-o pungă mare cu fermoar Ziploc în frigider chiar și 10 zile. Se pot reincalzi atunci când le scoți din frigider, într-o tigaie, pe grătar sau la cuptorul cu microunde.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Tortillas mexicane de porumb
Tortillas mexicane de porumb
Cea mai bună rețetă de tortillas mexicane făcute în casă. Chiar mai bune decât cele pe care le găsești în magazin. Și le poți pune la frigider pentru încă 10 zile. TIMP DE PREGĂTIRE 1 oră 5...
Fajitas delicii mexicane
Fajitas delicii mexicane
Aceste Fajitas delicii mexicane sunt suculente, fragede, aromate și la fel de bune ca la restaurantul tău mexican preferat. Servite alături de o porție sănătoasă de ardei și ceapă, aceste fripturi...