Pizzele mexicane sunt tortille delicioase de porumb, garnisite cu fasole, carne de vită și toppinguri de taco cu gust apetisant, ce întrec orice imaginație. Ele pot fi servite în bucăți mici ca aperitiv sau lăsate întregi și servite ca fel de mâncare principal.
TIMP DE PREGĂTIRE 17 minute
TIMP DE PREPARARE 30 minute
TIMP TOTAL 47 minute
Pentru 4 portii
- 1 conserva fasole batuta
- 500 gr carne vita tocata
- mix de condimente pentru taco
- 1 lingură(i) ulei vegetal
- 4 tortile de malai
- 1 lingură(i) ulei vegetal
- 230 gr branza Cheddar razuita
- 8 lingură(i) smantana
- 2 rosii tocate
- 2 cepe verzi tocate
- ardei verzi
- ½ avocado, feliat
- 1 lingură(i) masline negre, rondele
Pasul 1 - Pregătești fasolea bătută
Încălzești fasolea bătută.
Pasul 2 - Gătești carnea tocată pentru Pizza mexicană cu tortille de porumb
Într-o tigaie mare prăjești carnea tocată. Adaugi condimentele și gătești până la final.
Pasul 3 - Pregătești cuptorul
Preîncălzești cuptorul până la 175 grade Celsius.
Pasul 4 - Prăjești tortilele
Pune o cantitate mică de ulei vegetal într-o tigaie mare. Lasă uleiul să se încălzească, apoi pune o tortilla de porumb în tigaie. După 15 secunde, întoarce tortilla și las-o să se prăjească încă 15 secunde. Repetă acest proces cu tortilele rămase, lăsându-le să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de bucătărie, după ce le scoți din tigaie. Când s-au scurs, aranjează-le pe o foaie de copt.
Pasul 5 - Montezi tortilele din pizza mexicană
Întinde un strat subțire de fasole bătută pe tortillas, după care adaugi un strat de carne tocată și apoi brânză.
Pasul 6 - Coacere și servire Pizza mexicană cu tortille de porumb
Coci tortilele în cuptorul preîncălzit timp de 20 - 30 de minute. Când sunt gata le tai în triunghiuri și le aranjezi pe farfurii sau pe un platou de servire. Se garnisesc cu smântână, roșii, ceapă verde, chilly, avocado și măsline.
Comentarii