Bine. Stim ca in ultima perioada am postat mai multe retete cu chiftelute. Suntem vinovati, dar adevarul este ca aceasta reteta este complet diferita. Daca esti si tu indragostit de chiftelute, Hooray! pentru aceste bilute delicioase si satioase.
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute
1 borcan de sos marinara
1 cana de branza mozzarella razuita
1 lingură(i) busuioc proaspat tocat
Pentru chiftelute
500 gr carne de vita
1 lingură(i) usturoi pisat
1 lingură(i) sos Worcestershire
½ pahar pesmet italian
½ pahar parmezan razuit
sare si piper dupa gust
Pasul 1 - Faci compozitia de chiftelute
Amesteca toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol mare. Cel mai bine este sa folosesti direct mainile. Este esential ca toata compozitia sa fie una cat mai omogena.
Pasul 2 - Modelezi chiftelutele
Pregateste chiftelutele ca pe niste mingiune de golf, rulandu-le in maini, pentru a le da forma dorita. Poti sa folosesti o lingura de inghetata. Functioneaza foarte bine.
Pasul 3 - Prajesti chiftelutele
La foc mediu, rumeneste chiftelele, pre rand, un functie de cate incap in tigaie . Ele ar trebui sa fie uniform rumenite. Dupa 5 - 8 minute, vor prinde o crusta aspectuoasa.
Pasul 4 - Scoti chiftelutele din tigaie
Ia chiftelutele de pe foc si aseaza-le pe prosoape de hartie, pentru ca acestea sa poata absorbi excesul de grasime. Dupa ce ai prajit si ultimele chiftelute, indeparteaza tot uleiul ramas in tigaie.
Pasul 5 - Fierbi chiftelutele cu sosul
Reduci focul la mediu/ mic si torni sosul marinara in tigaie. Adaugi chiftelutele din nou in tigaie si le rulezi incet prin sus. Fierbi totul timp de 5 minute sau pana cand vezi ca s-au intrepatruns bine.
Pasul 6 - Presari branza mozzarella peste compozitia din tigaie
Adaugi branza mozzarella. Acoperi si fierbi pana cand branza se topeste. In 3 - 5 minute branza ar trebui sa se topeasca si sa inunde chiftelutele cu sos.
Pasul 7 - Servire Tigaie cu chiftelute si branza
Acest preparat se serveste fierbinte, cu busuioc proaspat tocat.
Pofta buna!
Comentarii