Aceasta este supa ideala care te ajuta sa te incalzesti in sezonul rece. Are o dulceata rustica si ierburi proaspete, iar acest lucru face ca primavara sa se simta mult mai aproape. Atrage prin cremositate si totusi nu este atat de grea. De servit cu paine cu usturoi, biscuiti sarati sau orice paine iti place.
TIMP DE PREPARARE 40 minute
TIMP TOTAL 1 oră
½ cana ceapa tocata
1 linguriță(e) usturoi pisat
2 cutii rosii pasate
3 cani supa de pui
1 cana smantana grasa
½ cana zahar
½ cana busuioc tocat marunt
2 linguriță(e) patrunjel tocat marunt
sare si piper dupa gust
crutoane
parmezan razuit
Pasul 1 - Calesti ceapa cu usturoiul
Intr-o oala de marime mica/ medie, calesti ceapa si usturoiul impreuna cu o lingurita de ulei de masline.
Pasul 2 - Fierbi impreuna cu rosiile pasate si cu supa de pui
Adaugi rosiile pasate si supa de pui. Lasi compozitia sa ajunga la punctul de fierbere. Reduci focul la intensitate medie si mai lasi inca 20 de minute sa se intrepatrunda aromele.
Pasul 3 - Pasezi supa crema la blender
Iei supa de pe foc si o lasi sa se raceasca usor. Dupa ce s-a racit, mixezi toata compozitia cu ajutorul unui blender.
Pasul 4 - Fierbi supa ultima data
Asezi din nou supa pe foc si o incalzesti. Adaugi smantana grasa, un pic de zahar, busuioc, patrunjel, oregano, sare si piper dupa gust. Mai fierbi inca 15 minute.
Pasul 5 - Servire Supa crema de rosii cu busuioc
Pui supa in boluri si o servesti fierbinte alaturi de o garnitura de crutoane si branza parmezan rasa.
Pofta buna!
Comentarii