Pui Milano

Pui Milano este un preparat delicios din paste și pui cu usturoi, roșii uscate și busuioc proaspăt. Sosul poate fi păstrat la frigider timp de o zi și se poate reîncălzi la foc mic. Încearcă-l și cu niște pâine prăjită.

TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute
TIMP DE PREPARARE 20 minute
TIMP TOTAL 30 minute


1 lingură(i) unt
 2 căței de usturoi, tocate mărunt
 ½ cană roșii uscate la soare, tocate
 1 cana supa de pui
 1 cana smântână
 450 gr jumătăți de piept de pui dezosate, fără piele sare și piper după gust
 2 lingură(i) ulei
 2 lingură(i) busuioc proaspăt tocat
 220 gr paste uscate fettuccini

 

Pasul 1 - Pregătești sosul
 

Într-o cratiță mai mare, la foc mic, topește untul. Adaugă usturoiul și gătește-l timp de 30 de secunde. Adaugă roșiile și 3/4 căni zeamă de pui. Crești focul la valoare medie pentru a fierbe amestecul. Minimizează apoi focul, lasă cratiță fără capac timp de 10 minute sau până când roșiile devin fragede. Adaugă smantana și poți da la fiert.
Fierbi la foc mediu până când sosul este suficient de gros pentru a acoperi spatele unei linguri.


Pasul 2 - Prăjești puiul
 

Presară sare și piper peste tot puiul. Într-o tigaie mare, la foc mediu, încingi uleiul cald și puiul. Apasă din când în când pe pui cu o spatulă. Gătește aproximativ 4 minute pe fiecare parte, până când carnea se frăgezește și nu mai este roz în interior. Transferă pe platou; acoperă și păstrează la cald. Scurge grăsimea care a rămas în tigaie.


Pasul 3 - Fierbi fettuccine
 

În aceeași tigaie, la foc mic, fierbe un sfert de cană de zeamă de pui, amestecând din când în când. Reduci focul ușor și adaugi sosul crema. Presari busuioc și condimente după gust.
Între timp, fiebi o oală mare cu apă sărată. Adaugi fettuccine și gătești timp de 8 - 10 minute sau până când simți că sunt al-dente. Scurgi fettuccine, transferi într-un bol și adaugi 3 - 4 linguri de sos.


Pasul 4 - Montarea farfuriei pentru Pui Milano
 

Taie fiecare piept de pui în 2 - 3 felii diagonale. Încălzește sosul dacă simți că este nevoie. Transferă pastele pe farfuria de servire. Adaugă puiul, pe care îl acoperi cu sos cremă.
Poftă bună!

 

 

În prepararea rețetei tale poți folosi unul din produsele de mai jos.

Comentarii

Articole similare

Pui Milano
Pui Milano
Pui Milano este un preparat delicios din paste și pui cu usturoi, roșii uscate și busuioc proaspăt. Sosul poate fi păstrat la frigider timp de o zi și se poate reîncălzi la foc mic. Încearcă-l și cu...
Pui Extra Crispy
Pui Extra Crispy
Acest Pui Extra Crispy absolut delicios! In plus, este simplu de preparata si frumos de servit atunci cand ai musafiri la masa. Copiii sunt mari fani ai acestei retete. TIMP DE PREGĂTIRE 15...
Piept de pui umplut cu spanac
Piept de pui umplut cu spanac
Piept de pui umplut cu spanac este o reteta cu 3 ingrediente principale, foarte sanatoasa (are cam 400 calorii). O poti realiza in mai putin de 30 de minute, intr-o singura tigaie. Acest piept de pui...
Aripi de pui chinezești
Aripi de pui chinezești
O rețeta cu aripi de pui , gătite într-o variantă autentică chinezească. Să nu te mire dacă cei care vor gusta din preparatul tău, îți vor cere să repeți cât de curând această experiență. TIMP DE...
Bruschete de pui
Bruschete de pui
Aceste Bruschete de pui sunt o încântare. Un fel de mâncare Italian, energic și sățios. Deși, aparent fantezistă, această rețetă este extrem de ușor de preparat. Și, îți recomandăm să servești...