Fara anumite sosuri, mesele ar fi lai putin savuroase, iar acest lucru se aplica si in cazul sosului de castraveti. Cand gatesti o friptura frageda, cu niste cartofi deliciosi, sosul de castraveti este ideal pentru a da un gust si mai bun acestei combinatii.
Fiindca ingredientele sunt unele clasice si pot fi gasite in aproape orice bucatarie, sosul de castraveti nu este doar delicios, ci si foarte simplu de preparat. Iata de ce anume vei avea nevoie pentru a-l pregati!
Ingrediente
2 castraveti de marime mijlocie (acriti in otet sau saramura)
1 ceapa mare
2 lg ulei masline
1 lgt zahar
50 ml suc de rosii
150 g smanatana
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt si se pune la calit intr-o tigaie mica, alaturi de cele 2 lg de ulei de masline. Tigaia se lasa la foc mic, pana cand ceapa devine rumena, insa nu arsa. Amestecul trebuie supravegheat atent, si trebuie amestecat periodic.
Cand ceapa este gata, se adauga si sucul de rosii, alaturi de o lingurita de zahar. Apoi, castravetii se scurg bine, se toaca marunt si se adauga si ei in tigaie. In cazul in care castravetii sunt prea sarati sau prea acri, acestia se lasa peste noapte la frigider, in apa, pentru a-si pierde din intensitatea gustului.
Cand sosul din tigaie devine dens, amestecul se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se amesteca impreuna cu cele 150 g smantana. Pentru mai multa savoare, in sos se poate adauga si marar, tocat marunt.
Sosul de castraveti poate fi servit alaturi de preparate precum rasolul de vita, chiftelele, sau friptura, acesta potrivindu-se perfect in special cu preparatele din carne.
Sa ai pofta si spor la gatit!
Comentarii