Sushi din castraveti este o alternativa originala pentru sushi-ul clasic. Contine multe legume si somon. Este usor de preparat si reprezinta un aperitiv impresionant.
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL30 minute
110 gr crema de branza
1 linguriță(e) sos sriracha
¼ linguriță(e) pudra de ghimbir
110 gr somon afumat
2 morcovi taiati sticksuri
1 ardei rosu taiat sticksuri
1 avocado taiat subtire
seminte se susan pentru servire
Pasul 1 – Pregatiti castravetii
Tăiați capetele castraveților, apoi folosiți un cutit pentru decojit legume pentru a tăia castravetele în fâșii subțiri plate. Continuați până ajungeți în centrul castraveților. Apoi rotiți castravetele și repetați. Puteți da deoparte prima felie cu coaja.
Pasul 2 – Preparati amestecul pentru sushi
Într-un bol mic, amestecați crema de brânza cu sosul sriracha și ghimbirul praf și amestecați până când toate sunt bine combinate și omogene.
Pasul 3 – Asamblarea rulourilor
Pentru a asambla rulourile, așezați feliile de castraveți pe blat, întindeți amestecul de crema de branza deasupra. Apoi așezați somonul afumat, sticksurile de morcov, feliile de ardei roșu și feliile de avocado pe jumătatea superioară a feliei de castraveți. Începând de la jumătatea superioara, rulați cu grijă feliile de castravete.
Pasul 4 - Servire
Așezați rulourile în poziție verticală pe o farfurie și presărați peste ele, dacă doriți, semințe de susan prăjite.
Pofta buna!
Comentarii