Numai mâine nu e iarnă! Iar borcănele așteaptă nerăbdătoare să-și facă datoria și să adăpostească cea mai bună salată de varză
Numai mâine nu e iarnă! Iar borcănele așteaptă nerăbdătoare să-și facă datoria și să adăpostească cea mai bună salată de varză, ideală drept acritură alături de preparatele din carne. Aceasta salată de varză este un adevărat deliciu și se prepară simplu și rapid, astfel că în doar câteva clipe îți poți umple cămara pentru iarnă. Iată cât e de simplu de pregătit.
TIMP DE PREPARARE20 minute
TIMP TOTAL30 minute
1 varza rosie
1 varza alba
4 tije de telina
2 ardei grasi
3 morcovi
1 radacina de telina
1 linguriță(e) chimen
4 lingură(i) sare mare
hrean
Pasul 1 - Pregătirea legumelor
Varza se curăță de foile din exterior și ulterior se taie fideliuță (puteți inclusiv s-o dați pe răzătoare, pe ochiurile mari). Același lucru urmează a fi făcut și cu restul legumelor.
Pasul 2 - Macerarea salatei
Toate legumele tăiate se adaugă într-un bol încăpător și se asezonează. Se lasă timp de aproximativ 3 ore deoparte, la macerat.
Pasul 3 - Sterilizarea borcanelor
Una dintre cele mai simple metode de sterilizare este cea prin fierbere. Se ia o cratita în care se pun borcanele și capacele. Se acoperă cu apă și se lasă la foc timp de aproximativ o oră.
Pasul 4 - Conservarea salatei
După ce borcănele au fost sterilizat se umplu cu amestec de legume și zeama care a rezultat de la acestea, se infiletează și se dau deoparte.
Nu ramane decat să le puneți în cămară și la nevoie să le scoateți și să degustați această salată bogată în vitamine și cu gust spectaculos.
Poftă bună!
Comentarii