Esti in cautarea unor idei gustoase pentru un aperitiv delicios si satios, dar si sanatos in acelasi timp? Sau te gandesti la toate preparatele noi pe care ai putea sa le incerci pentru a te bucura de un aperitiv special sau de preparate deosebite pentru evenimente festive?
Salata de somon este atat de bogata in vitamine si nutrienti incat de vei indragosti de ea pe loc. In plus, n-ai nevoie decat de 6 ingrediente si de foarte putin timp pentru a fi gata.
TIMP TOTAL2 ore
400 gr somon uscat sau afumat
70 gr maioneza
60 gr marar
1 linguriță(e) boabe de mustar
1 vârf piper
Pasul 1 - Pregatirea somonului
Scoate somonul din ambalajul sau si transfera-l pe o farfurie sau intr-un castron unde sa-l pisezi usor cu o furculita, pana acesta ia textura unei paste.
Pasul 2 - Pregatirea sosului
Intr-un bol amesteca maioneza, mararul proaspat spalat si tocat marunt, mustarul si piperul pana cand s-au intrepatruns toate ingredientele impreuna astfel incat sa formeze un fel de sos.
Pasul 3 - Pregatirea salatei
Intr-un bol separat sau in cel in care ai pisat somonul (daca volumul bolului iti permite), adauga sosul si omogenizeaza toate ingredientele impreuna. Dupa gust, mai poti condimenta cu sare si piper.
Da salata la frigider pentru aproximativ o ora, timp in care ea va prinde aroma de la toate ingredientele.
Pasul 4 - Pregatirea painii
Prajeste painea inainte de a scoate salata din frigider.
Pasul 5 - Servire
Adauga salata pe bucatile de paine prajita si serveste ca atare. Pentru un plus de savoare/decor poti decora fiecare felie cu patrunjel sau marar proaspat si feliute de lamaie.
Pofta buna!
Comentarii