Prepara si tu Salata boeuf de pui pentru masa de Craciun sau Revelion. Aceasta este o reteta cu traditie care se gaseste des in meniul romanilor, la ceas de sarbatoare.
TIMP DE PREPARARE 1 oră 30 minute
TIMP TOTAL 2 ore 30 minute
2 kg piept de pui
500 gr morcov
1 kg castraveti murati
7 cartofi rosii
1 kg mazare
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 kg maioneza
500 gr masline negre
gogosari pentru decor
sare dupa gust
albus de ou fiert pentru decor
Pasul 1 - Fierbi legumele pentru Salata boeuf de pui
Fierbi toate legumele separat in oale , si le lasi apoi la racit. Fierbi si carnea de pui si o lasi la racit.
Pasul 2 - Pregatesti legumele fierte si pieptul de pui
Cand legumele sunt gata, poti incepe sa le toci, in cubulete mici - morcovi, cartofi, pastarnac, patrunjel. Tai, de asemenea si pieptul de pui.
Toate ingredientele obtinute se pun intr-un lighean mai mare. Peste ele adaugi celelalte alimente: mazare, sale si piper, alte condimente dorite si mustarul. Toate se amesteca bine pana la o buna omogenizare.
Pasul 3 - Adaugi castravetii murati, storsi de zeama
Pregatesti si castravetii murati. Acestia se storc bine de zeama si se taie in cubulete. Pentru a elimina bine zeama de muraturi, ii poti lasa putin sa se scurga intr-o strecuratoare. Cand castravetii sunt gata, ii adaugi in ligheanul cu celelalte ingrediente. La final pui maioneza si gusti pentru a potrivi de sare si piper.
Pasul 4 - Montare si servire Salata boeuf de pui
Compozitia obtinuta se aseaza adunata pe un platou si se decoreaza cu maioneza, masline, gogosari murati si taiati, albus taiat. Puteti scrie initiale, mesaje sau forma decoratiuni florale etc.
Pofta buna!
Comentarii