Reteta de post: Salata de boeuf cu maioneza

Daca ai ales sa tii tot postul Craciunului, poate ca  a inceput sa ti se faca pofta de oua, carne sau de lapte. Cu toate acestea, insa, postul nu mai este asa de greu de tinut cum era inainte. Acum ai o gramada de alternative vegane, pe care le poti incerca, toate foarte asemenatoare cu carnea, ouale sau laptele.

Iar daca iti era pofta de o salata de boeuf, insa te gandeai ca nu va avea acelasi gust fara clasica maioneza, sa stii ca te inseli! Iti vom prezenta astazi, o reteta de salata boeuf de post, cu 100% acelasi gust ca cea de dulce! Asa ca, daca te-am facut curios, nu trebuie decat sa continui sa citesti pentru a afla exact care sunt ingredientele si cum trebuie preparata.

Ingrediente

5-6 cartofi de dimensiune mare

300 g ardei la otet

300 g castraveti la otet

2 morcovi de dimensiune medie

300 ml ulei de floarea soarelui

250 ml lapte soia

50 g soia texturata cubulete (ingredient optional)

Mod de preparare

Daca vrei sa apropii si mai mult reteta de salata de boeuf de post, de cea clasica, poti adauga si soia texturata, aceasta imitand foarte bine gustul carnii. Pentru a gati soia, va trebui sa pui cubuletele la fiert, intr-o oala, iar apoi sa le lasi sa se raceasca. Ai grija sa faci acest lucru inainte de a te apuca de pregatirea legumelor, pentru ca aceasta sa aiba timp sa se patrunda bine.

Cat timp se fierb cuburile de soia, curata cartofii si morcovii de coaja, apoi pune-i, separat, la fiert intr-o oala. Lasa aceste legume intregi, pentru a nu se faramita si pentru a le putea toca dupa, ca sa fie mai aspectuoase in salata.

Cat soia, morcovii si cartofii se fierb, taie cubulete castravetii si ardeiul la otet. Cand cartofii si morcovii s-au fiert bine, lasa-i sa se raceasca apoi toaca-i cubulete potrivite. Cand ai terminat de tocat, amesteca soia, cartofii, morcovii si muraturile intr-un castron, apoi pregateste maioneza.

Pentru a gati maioneza, vei avea nevoie de un blender. Toarna in blender intreaga cantitate de soia si de ulei, apoi mixeaza pana ce compozitia devine omogena si foarte cremoasa. Poti adauga si putina sare si piper, daca ti se pare necesar.

Cand maioneza este gata, o vei pune si pe ea peste restul ingredientelor si vei mesteca pana ce intreaga compozitie devine omogena. Dupa incorporarea maionezei, poti sa adaugi la nevoie si condimente dupa gust, iar salata este gata.

Sa ai pofta!

 

 

Comentarii