Pui marinat cu lamaie la cuptor

Acest Pui marinat cu lamaie la cuptor este una din cele mai bune modalitati de a gati pui la cuptor! Puiul ramane suculent, fraged si gustos. Aveti aici toate sfaturile pentru a gati perfect puiul. Testati reteta.
 

TIMP DE PREGĂTIRE10 minute
TIMP DE PREPARARE15 minute
TIMP TOTAL25 minute

 

 

 1 cana marinata cu lamaie si condimente
 1 lingură(i) unt topit
 4 piepti de pui

 

 

Pasul 1 - Preparatati marinata
 

Preparati marinata conform instructiunilor de pe reteta. Puneti intr-o punga si adaugati toate cele 4 bucati de piept de pui. Introduceti la frigider pentru a marina timp de 30 - 60 minute.


Pasul 2 - Pregatiti puiul pentru cuptor
 

Cand sunteti gata, preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Scoateti puiul din punga si asezati-l pe un singur strat pe o tava.
Puneti untul topit pe cel patru piepti de pui.
Turnati restul de marinata din punga in tava, peste pui.


Pasul 3 - Gatiti la cuptor
 

Gatiti timp de 15 -18 minute sau pana cand puiul este complet gatit/ alb, iar temperatura interna ajunge la cel putin 73 grade. Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca in tigaie timp de 10 minute.

Serviti!

Pofta buna!

Comentarii

Articole similare

Satay de pui în stil tailandez
Satay de pui în stil tailandez
O rețetă deosebită. Satay de pui în stil tailandez, marinat într-un sos cu aromă de soia și arahide. Gătit după bunul plac. Ai putea să-l condimentezi extra, adăugând mai mult sos iute. TIMP DE...
Pui Tandoori la cuptor
Pui Tandoori la cuptor
Puiul tandoori este una dintre cele mai vestite retete din bucataria Indiana si o poti gasi preparata in multe dintre restaurante indiene din Europa. Crusta crocanta a puiului este aromata, usor...