Pui Tandoori la cuptor

Puiul tandoori este una dintre cele mai vestite retete  din bucataria Indiana si o poti gasi preparata in multe dintre restaurante indiene din Europa. 
Crusta crocanta a puiului este aromata, usor picanta si cu un gust foarte bogat datorita mixului de mirodenii. Este o reteta gustoasa, usor de preparat si arata foarte bine. Iti recomandam sa o gatesti atunci cand vrei o cina rapida si delicioasa sau vrei sa iti impresionezi musafirii cu un preparat special. Citeste reteta pentru a vedea cum se prepara pas cu pas. 

Ai nevoie de:
4-6 copanele inferioare
400 g iaurt cremos
Sucul unei lamai
4 catei de usturoi 
2 linguri boia ardei iute
1 lg ghimbir ras
½ lgt de turmeric
½ lgt de garam masala
1 lgt chimion
1 lgt coriandru macinat
1 lgt piper negru macinat
1 lg ulei floarea soarelui
Sare dupa gust

Cum se prepara:
Spala bine copanelele si usuca-le foarte bine folosind prosopele de bucatarie. Inainte de a o pregati carnea trebuie sa fie la temperatura camerei. Foloseste un cutit pentru a face cateva taieturi pe fiecare copanel, de-a lungul osului. 
Cand carnea este gata pregatita, vine randul pentru amestecul de marinada. 
Intr-un castronel adauga sucul de lamaie, boia iute si putina sare. Amesteca bine ingredientele si unge cu acest sos obtinut copanelele astfel incat sa fie acoperite bine, inclusiv in taieturile de cutit pe care le-ai facut. 
Intr-un alt castron mai incapator, adauga restul ingredientelor si un praf de sare si amesteca-le foarte bine. 
Pune copanelele in marinada si lasa carnea de pui la frigider pentru cel putin 30-40 de minute inainte sa il gatesti la cuptor sau pe grill. Cu cat lasi mai mult carnea la marinat, in frigider, aceasta va fi mai frageda. O poti lasa chiar si peste noapte.
In mod traditional, aceasta reteta se gateste pe carbuni, intr-un cuptor de pamant numit “tandoor”. Pentru a o prepara in casa, incinge bine grillul pentru cuptor la maximum, dupa care micsoreaza temperatura la mediu.
Scoate copanelele din marinada si pune-le pe grillul pentru cuptor. Lasa-le pentru 30-35 de minute pana se rumenesc bine. 
Le poti servi cu o garnitura de orez, cartofi natur sau la cuptor. Pofta buna!

 

Comentarii

Articole similare

Pui Tandoori la cuptor
Pui Tandoori la cuptor
Puiul tandoori este una dintre cele mai vestite retete din bucataria Indiana si o poti gasi preparata in multe dintre restaurante indiene din Europa. Crusta crocanta a puiului este aromata, usor...
Pui Milano
Pui Milano
Pui Milano este un preparat delicios din paste și pui cu usturoi, roșii uscate și busuioc proaspăt. Sosul poate fi păstrat la frigider timp de o zi și se poate reîncălzi la foc mic. Încearcă-l și cu...
Dovlecei cu morcov la cuptor
Dovlecei cu morcov la cuptor
Iată încă o rețeta ușor de realizat - Dovlecei cu morcov la cuptor. Este foarte simplă și sănătoasă, motiv pentru care o recomandăm inclusiv pentru mesele de seară. Legumele se toacă. Simplu. Ouăle,...
Papricaș cu pui și găluște
Papricaș cu pui și găluște
TIMP DE PREGĂTIRE 10 minute TIMP DE PREPARARE 1 oră TIMP TOTAL 1 oră 10 minute 1 Piept de pui 34 Pulpe de pui 1 Ardei galben 1 Ceapă 1 Morcov ½ Ardei Kapia 250 gr Roșii...
Pizza pufoasa la tigaie
Pizza pufoasa la tigaie
Atunci cand iti este mult prea pofta de o pizza dar nu ai energia necesara ca s-o pregatesti asa cum se cuvine, o pizza la tigaie poate fi cea mai simpla alternativa. Se pregateste extrem de repede...